ارزیابی اثرات زیست محیطی قنوات تهران
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: سومین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE03_293
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1533
نویسندگان
چکیده
انتقال آبهای زیرزمینی به سطح زمین از ادوار بسیار دور رایج و متداول بودهاست. از جمله روشهایی که با استفاده از آنها اقدام به این امر میکنند حفر قنات،چاههای عمیق و نیمه عمیق و چاههای دستی میباشند. در این میان قنات از قدمتی بسیار طولانی برخوردار میباشد. قنات به عنوان یک پدیده تکنولوژیکی، علاوه براینکه نقش اساسی و حیاتی در ساختار اقتصادی و اجتماعی ایران دارد، دارای کارکردهای فرهنگی و مدیریتی در جامعه نیز میباشد. قنات بهدلیل جاری ساختن آب زیرزمینی به صورت ثقلی از هیچ گونه نیروی محرکه و انرژی استفاده نمیکند و با رعایت سایر ملاحظات زیست محیطی و با توجه به عدم هزینههای جانبی از نظر اقتصادی بسیار حایز اهمیت و نقش مؤثری در ساماندهی اقتصادی، بهرهبرداری بهینه از اراضی و توسعه پایدار در مناطق شهری و روستایی دارد. در این مقاله به بررسی متدولوژی اثرات زیست محیطی قنوات تهران پرداخته شده و تلاش بر این گردیده تا نقش قنات ازجنبه های گوناگون هیدرولوژی، آلودگی، اکولوژی، اجتماعی – اقتصادی و ... مورد بررسی قرارگیرد. از بین روشهای مختلف ارزیابی اثرات زیست محیطی، روش صورتریزها (چک لیستها) برای مطالعه انتخاب گردید. با توجه به مطالعات صورتگرفته در این روش مشخص گردید که قنوات ازجهت جنبه های اقتصادی - اجتماعی شامل درآمد و رفاه، اسکان مجدد و مشارکت استفاده کنندگان، اکولوژی، رسوبات و خاکها اثرات مثبت و از جهت آلودگی اثرات منفی دارد.کلیدواژه ها
چالش، مدیریت آب شهری، حکمرانی مؤثر، مدیریت یکپارچهمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.