CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی جهش وارونگی اینترون 22 نوع1 و نوع2 ژن فاکتور 8 در بیماران و ناقلین هموفیلی A شدید با استفاده از روش Inverse Shifting-PCR (IS-PCR)

عنوان مقاله: شناسایی جهش وارونگی اینترون 22 نوع1 و نوع2 ژن فاکتور 8 در بیماران و ناقلین هموفیلی A شدید با استفاده از روش Inverse Shifting-PCR (IS-PCR)
شناسه ملی مقاله: CBGCONF04_173
منتشر شده در چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در علوم شیمی و زیست شناسی در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

حورا بحرالعلوم - گروه ژنتیک ، دانشکده علوم نوین ، واحد تهران پزشکی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران
مهرداد هاشمی - دانشیار گروه ژنتیک ، دانشکده علوم نوین ، واحد تهران پزشکی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران،ایران
علی محمد ملک عسکر - دانشیار گروه بیوشیمی و ژنتیک ،دانشکده علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قم ، قم ، ایران

خلاصه مقاله:
موضوع : هموفیلی A یک اختلال شایع انعقاد خون ناشی از کمبود فاکتور 8 با وراثت وابسته به جنس مغلوب می باشد که فراوانی آن حدود 1 در 5000 تا 10000 نوزاد پسر در سراسر جهان گزارش شده است. هموفیلی A توسط طیف گسترده ای از نقص های مولکولی در ژن فاکتور 8 ایجاد می شود. شایع ترین جهش، وارونگی اینترون 22 است که این وارونگی می تواند توسط روش ساترن بلات ، LD-PCR و IS-PCR شناسایی شود.اهداف: این مطالعه با هدف تعیین وارونگی اینترون 22 نوع 1 و نوع 2 در بیماران هموفیلی A و هم چنین شناسایی ناقلین جهش مورد نظر با استفاده از روش IS-PCR در جمعیت استان قم صورت گرفت.روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی 30 بیمار مبتلا به هموفیلی A مراجعه کننده به درمانگاه طباطبایی استان قم و همچنین تعدادی از بستگان مونث بیماران مورد نظر مورد بررسی قرار گرفتند . استخراج DNA ژنومی از لکوسیت های خون محیطی به روش Salting out صورت گرفت .در روش IS-PCR ، DNA های استخراج شده پس از حلقوی شدن (هضم شدن توسط آنزیم محدود کننده ی BclI و سپس اتصال انتهای قطعات حاصل توسط آنزیم لیگاز) ، به عنوان الگو برای تکثیر PCR مورد استفاده قرار گرفتند و سپس محصول PCR با استفاده از الکتروفورز ژل آگارز % 1/5 مورد بررسی قرار گرفت.دستاوردهای مقاله: طبق نتایج بدست آمده ،% 35 از بیماران هموفیلی A شدید وارونگی اینترون 22 را داشتند . (2/7)28% از بیماران دارای وارونگی نوع 1 و (5/7)72% از بیماران دارای وارونگی نوع 2 بودند. هم چنین از 9 نفر که برای وضعیت ناقل بودن مورد آنالیز قرار گرفتند ،2 مورد فاقد آلل جهش یافته ، 5 نفر ناقل وارونگی اینترون 22 نوع 2 و 2 نفر ناقل وارونگی اینترون 22 نوع 1 بودند. نتایج این مطالعه نشان داد تکنیک IS-PCR روشی دقیق ، سریع و قابل اعتماد جهت شناسایی جهش وارونگی اینترون 22 نوع 1 و نوع2 در بیماران هموفیلی A و همچنین ناقلین می باشد.

کلمات کلیدی:
هموفیلی A ، فاکتور VIII ، وارونگی اینترون 22 ، IS-PCR ، تشخیص ناقلین

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/686279/