مطالعه ا ثر دی- 2-ا تیل هگزیل فتالات برسلول های بنیادی مزانشیم مغزاستخوان رت
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در علوم شیمی و زیست شناسی
- کد COI اختصاصی: CBGCONF04_090
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 540
نویسندگان
گروه زیست شناسی ، دانشگاه اراک ، اراک، ایران
دانشیار گروه زیست شناسی، دانشگاه اراک، اراک، ایران
چکیده
مقدمه و هدف: دی-2اتیل هگزیل فتالات به عنوان یک آلاینده ی زیست محیطی در محصولات صنعتی متعددی استفاده می شود که استفاده از آنها می تواند برای بشریت مضر باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر سمیت دی-2اتیل هگزیل فتالات بر سلولهای بنیادی مزانشیم مغز استخوان رت می باشد.مواد و روشها: در این مطالعه تجربی MSCs تحت شرایط استریل استخراج و در محیط کشت DMEM حاوی 15 درصد FBS و پنی سیلین/ استرپتومایسین تا سه پاساژ کشت و سپس با غلظت های مختلف دی-2اتیل هگزیل فتالات 0/5)، 1، 10، 50، 100، 500، 1000، 1500، 2000، 2500 میکرو مولار) در زمانهای 12، 24 و 48 ساعت تیمار شد. توانایی زیستی با روش تریپان بلو بررسی و در نهایت زمان 48 ساعت و دوزهای 100، 500و 1500 میلی مولار جهت ادامه ی مطالعه انتخاب شد. مورفولوژی سلول ها با رنگ آمیزی هوخست و آکریدین اورانژ و توانایی تکثیر نیز با تست هایCFA و PDN مورد مطالعه قرار گرفت. داده ها با استفاده از ANOVA یک طرف آنالیز شد.نتایج: بررسی دادهها نشان داد دوز100میکرومولار در هیچ یک از زمانها تغییر معنی دار بر توانایی حیات نداشته است. کاهش معنی دار توانایی حیات در مدت زمان 48 ساعت نسبت به گروه کنترل از دوز 500 میکرو مولار مشاهده و تیمار سلولها با دوز 1500 بعد از 48 ساعت باعث کاهش 50 درصدی سلولها شد. تیمار سلولها با دوزهای انتخاب شده در مدت زمان 48 ساعت باعث تغییرات مرفولوژیک کوچک شدن هسته از طرفی شامل چروکیدگی سیتوپلاسم شد. توانایی کلنی زایی و دوبرابر شدگی جمعیت سلول نیز بصورت معنی دار و وابسته به دوز کاهش یافت. استفاده این ترکیب شیمیایی باعث اثرات نامطلوبی بر سلوهای بنیادی می گردد.نتیجه گیری: دی-2اتیل هگزیل فتالات به صورت وابسته به دوز و زمان باعث کاهش توانایی حیات، تغییر مورفولوژی، توانایی کلنی زایی و دو برابر شدگی جمعیت سلول های بنیادی مزانشیم مغز استخوان رت شدکلیدواژه ها
سلولهای بنیادی مزانشیم مغز استخوان،دی-2اتیل هگزیل فتالات ، توانایی حیات، مورفولوژیمقالات مرتبط جدید
- نقش قراردادهای هوشمند و حقوقی در بهینه سازی فرآیندهای خرید، نصب و نگهداری سیستم های فیلتراسیون در صنایع پتروشیمی
- نقش فیلترهای غشایی در صنایع نفت و گاز: اصول بازرسی و ارزیابی عملکرد سیستم های فیلتراسیون
- شبیه سازی سیالات الکتروفیلتر و داکتینگ
- سنتز و ساخت غشاهای پلی سولفون و پلی اتر سولفون با خواص و آبدوستی کنترل شده برای کاربرد در فناوری های جداسازی غشایی
- تولید عایق نسوز از پسماند تصفیه آب پالایشگاه گاز: تحولی در مدیریت پسماند و توسعه صنعتی پایدار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.