ارزیابی توان اکولوژیکی منطقه آبخیز مدیریتی دنا

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در علوم شیمی و زیست شناسی
  • کد COI اختصاصی: CBGCONF04_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 606
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پارسا آرامشی نیا

کارشناس ارشد آموزش محیط زیست، کارشناس محیطزیست اداره کل حفاظت محیطزیست استان کهگیلویه وبویراحمد،یاسوج، ایران

مرادعلی بالنده

کارشناس ارشد زراعت،کارشناس اداره کل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد،یاسوج،ایران

نجفعلی رجب زاده

کارشناسی محیط زیست،رییس اداره پارک ملی دنا، سی سخت، ایران.

کوروش محمدی

کارشناس محیط زیست، کارشناس پارک ملی دنا،سی سخت،ایران

چکیده

امروزه تخریب های شدیدی در سطح جنگلهای زاگرس به دلیل وجود مشکلات زیست محیطی و اقتصادی -اجتماعی مشاهده میشود. ارزیابی توان اکولوژیکی سرزمین به عنوان هسته مطالعات محیط زیست محیطی به شمار میرود. از این رو پیش از توسعه، تعیین توان اکولوژیکی سرزمین برای کاربریهای مختلف ضروری است. این پژوهش با هدف ارزیابی توان اکولوژیک منطقه آبخیز مدیریتی دنا واقع در استان کهگیلویه وبویراحمد و با در نظر گرفتن شاخصهای هوا و اقلیم، بارش، دما، باد، رطوبت نسبی، ساعات روشنایی، اقلیم محدوده مطالعاتی، زمین شناسی، فیزیوگرافی، مدل رقومی ارتفاعی، شیب، هیدرولوژی، تیپهای جنگلی و وضعیت اقتصادی اجتماعی انجام گرفت ابتدا برای شناسایی محدوده مورد مطالعه، نقشه اولیه منطقه با استفاده دادههای بدست آمده از تصاویر بدست آمده ازسنجنده ETM+ ماهواره لندست 7، تصاویر Google Earth، IRSو GIS با مقیاس 1:25000 تهیه گردید و در مرحله بعد با ارایه مدل تلفیقی SWOT و QSPM برای اولویت بندی بهترین کاربریها برای موضوع آمایش سرزمین پیشنهاد گردید. بر اساس نتایج به دست آمده بیشترین مساحت برای اولویت کاربری متعلق به مناطق چهارگانه حفاظتی با مساحت 58036,6341 هکتار و کمترین کاربری با مساحت 35,819 هکتار متعلق به بخش حفاظت منابع آبی می باشد.

کلیدواژه ها

جنگلهای زاگرس، توان اکولوژیکی،دنا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.