بتن و محیط زیست

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE03_281
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7826
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی قربانی

وحید رحیمی

سیدعلیرضا نصرتی

چکیده

طی دهه گذشته محیط زیست به نگرانی اصلی جوامع بشری تبدیل شده است. صنعت ساختمان بزرگترین مصرف کننده مصالح و برداشت کننده مواد از زمین و در عین حال بزرگترین تولید کننده زواید، نخاله و زبالههایی است که به محیط زیست وارد میشوند. بتن به عنوان ماده ساختمانی قرن پر مصرفترین مصالح ساختمانی است و از دیدگاه حفظ محیط زیست، جا دارد که تولید و مصرف بتن و مواد متشکله آن، تعامل بتن با محیط زیست در طول عمر مفید و بالاخره چگونگی تخریب بتن و بازگشت مواد حاصل از تخریب آن به طبیعت و محیط مورد بررسی قرار گیرند. مسئله محیط زیست در صنعت بتن در سالهای گذشته و پس از اعلامیۀ ریو که به تأیید 179 کشور رسید بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. بهبود کیفی و دوام بتن در کنار مقاومت آن در کنفرانس سالیانه انجمن بتن آمریکا در سال 2001 به عنوان الگوواره جدید در صنعت ساخت و ساز مورد توجه قرار گرفت. برای بررسی عملکرد زیست محیطی بتن باید مساله تولید و مصرف سیمان، آب، سنگدانهها، مواد افزودنی، سازههای بتنی و مواد حاصل از تخریب این سازهها و اثرهای فیزیکی و شیمایی مثبت و منفی هر یک از آنها بر محیط زیست، از جمله مواد آلایندهای که وارد جو زمین، خاک و آب میشوند، حفاظتی که برای تداوم زندگی انسان بر روی کره زمین فراهم میکنند و رفاه مادی و معنوی که برای زیست، کار و بالندگی انسان ایجاد مینمایند، مورد مطالعه قرار گیرند. این مقاله سعی بر این دارد تا ضمن بررسی ویژگی های زیست محیطی صنعت بتن، به اقدامات و راهکارهایی اشاره نماید که سازگار با محیط زیست بوده و بتواند ضمن کاهش اثرات مخرب کاربرد این صنعت در محیط زیست، زمینه توسعه پایدار آن را فراهم آورد.

کلیدواژه ها

محیط زیست، بتن، توسعه پایدار، سیمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.