بررسی مهارتهای تفکر انتقادی دستیاران تخصصی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله علوم پزشکی زانکو، دوره: 17، شماره: 54
  • کد COI اختصاصی: JR_ZANKO-17-54_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد شریفی

کارشناس ارشد آموزش پزشکی، بیمارستان بعثت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج

علی عماد زاده

استادیار دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد

محمد شریفی

دانشجوی دکتری روانشناسی تربیتی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران

چکیده

زمینه و هدف: با توجه به اینکه تفکر انتقادی یک صلاحیت محوری برای دانشجویان در تمامی رشته های دانشگاهی است، هدف پژوهش حاضر بررسی مهارتهای تفکر انتقادی دستیاران تخصصی سالهای اول تا چهارم دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بود. روش بررسی: این پژوهش کاربردی و از نوع توصیفی- مقطعی می باشد. جامعه ی پژوهش عبارت بود از کلیه ی دستیارانی که در سال تحصیلی 94-93 در مراکز آموزشی و درمانی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دوره دستیاری، در 2 گرایش و 11 رشته مشغول به تحصیل بودند که تعداد آنها 387 نفر بود. از این تعداد با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی، تعداد 156 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای جمعآوری اطلاعات فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه ی مهارت های تفکرانتقادی کالیفرنیا بودند. به منظور تحلیل داده ها از آزمونهای t تک نمونه ای و تحلیل واریانس یکراهه استفاده شد. یافته ها: بر اساس تحلیل انجام شده مشخص شد که تفکر نقادانه ی دانشجویان، پایینتر از حد مطلوب است (0.001> p) و بین میزان تفکر انتقادی دستیاران سالهای تحصیلی مختلف، تفاوت معناداری وجود ندارد. نتیجه گیری: نتیجه کلی حاکی از آن است که بهره گیری دستیاران از قابلیت های تفکر انتقادی در حد ضعیفی قرار دارد و بر این اساس پیشنهاد میشود به پرورش توانایی تفکر انتقادی دستیاران و استفاده از روشهای آموزش فعال توجه بیشتری شود.

کلیدواژه ها

تفکر انتقادی، دستیاران تخصصی، دانشجویان علوم پزشکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.