شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر تمایل به تقاضای پیش خرید مسکن مطالعه موردی خریداران مسکن در حال ساخت شهر ایلام

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه اقتصاد و مدیریت شهری، دوره: 5، شماره: 18
  • کد COI اختصاصی: JR_IUEAM-5-18_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 421
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسفندیار محمدی

دانشیار گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران

مهدیه مختاری فر

کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی- مدیریت مالی، موسسه آموزش عالی باختر ایلام، ایلام، ایران

اردشیر شیری

استادیار گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران

چکیده

پیش خرید، روشی برای تهیه مسکن است که با انگیزه مصرفی- سرمایه ای در شرایط عدم اطمینان، با ریسک بالا و سرمایه گذاری مالی مستقیم، مورد استفاده قرار میگیرد. هدف این مطالعه، شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر تمایل به تقاضای پیش خرید مسکن شهر ایلام و ارایه مدل مفهومی میباشد. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش تحقیق، آمیخته اکتشافی (کیفی- کمی) میباشد. روش گردآوری داده ها برای ادبیات تحقیق، کتابخانه ای و برای داده های اصلی، تحقیق میدانی است. ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته است که روایی آن توسط خبرگان این حوزه و تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ، تایید شده است. جامعه آماری برای مرحله کیفی، 40 نفر از خبرگان کارشناسان راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، بانک مسکن و مشاوران املاک شهر ایلام است که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، انتخاب شدهاند. جامعه آماری مرحله کمی، خریداران مسکن در حال ساخت است که براساس جدول مورگان، حداقل حجم نمونه،240 نفر تعیین گردید که با روش نمونه گیری نمونه های در دسترس انتخاب شده است. برای تجزیه وتحلیل آماری، از نرم افزارهای Spss16 و Lisrel 8.5 استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان دادند که عوامل اقتصادی، مالی، مالی- رفتاری، انگیزشی، سیاسی و اجتماعی، بر پیش خرید مسکن تاثیر دارند و عوامل اقتصادی (فقر، بهره وری اقتصادی و بحران اقتصادی) با ضریب 4/57، در اولویت و عوامل سیاسی (سیاست اقتصادی) با ضریب 2/66، در رتبه آخر قرار دارند.

کلیدواژه ها

پیش خرید مسکن، تقاضای مسکن مصرفی- سرمایه ای، شناسایی و اولویت بندی عوامل، شهر ایلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.