بررسی تغییر مکان استاتیکی وابسته به اندازه نانولوله تحت نیروی الکترواستاتیک با شرایط مرزی مختلف

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی مکانیک و ارتعاشات، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_VIBME-8-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس زندی باغچه مریم

گروه مهندسی مکانیک، آموزشکده فنی و حرفه ایی سما، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسلام آباد غرب، اسلام آباد غرب، ایران

سید علی موسوی

گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه امام حسین (ع)، تهران، ایران

چکیده

در مطالعه حاضر، تحلیل تغییر مکان استاتیکی وابسته به اندازه نانولوله تحت نیروی الکترواستاتیک با در نظر گرفتن اثرات لایه سطحی و شرایط مرزی مختلف بررسی شده است. نتایج این بررسی برای چهار شرایط مرزی مختلف، دوسرمفصل، دوسرگیردار، گیردار-مفصل و گیردار- آزاد به دست آمده است. همچنین نانولوله تحت میدان مغناطیس، تحریک الکترواستاتیک نیروی مکانیکی و حرارتی است. در این بررسی معادلات حاکم بر حرکت با استفاده از تیوری ارینگن حاصل شده و این معادله با استفاده از روش عددی مانده وزندار محاسبه می‎شود. همچنین سرعت سیال، پارامتر مقیاس طول، میدان مغناطیس، ولتاژ الکترواستاتیک، اثرات لایه سطحی و شرایط مرزی مختلف بر تغییر مکان استاتیکی در این پژوهش بررسی می شود. نهایتا صحت نتایج حاصله با مقایسه آنها با نتایج حاصل از روش های عددی در پژوهش های قبلی مورد بررسی قرار گرفته و مطابقت خوبی بین کار حاضر و مطالعات پیشین دیده شده است. با توجه به نتایج مشخص شد که افزایش مقادیر مختلف اثرات لایه سطحی موجب افزایش سفتی سیستم می گردد و با افزایش سرعت سیال تغییر مکان استاتیکی افزایش می یابد. از سویی دیگر مشاهده گردید که افزایش پارامتر مقیاس طول موجب افزایش تغییر مکان استاتیکی و کاهش سفتی سیستم می‎شود.

کلیدواژه ها

تغییر مکان استاتیکی، نانولوله، اثرات لایه سطحی، نیروی الکترواستاتیک، شرایط مرزی مختلف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.