تقویت دیوار برشی فولادی پس از ایجاد گشودگی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله ی مهندسی عمران شریف، دوره: 32، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SJCE-32-2_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 375
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل عربزاده

دانشیار دانشکده ی مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس

مهرداد شفیعی علوجه

کارشناسی ارشد دانشکده ی مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

از جمله مزایای دیوار برشی فولادی، در کنار سرعت و هزینه ی ساخت مناسب و همچنین موارد سختی اولیه، مقاومت و شکل پذیری بالای آن، امکان تعبیه ی گشودگی در هر محل دلخواه از پانل فولادی است در این پژوهش ابتدا دیوارهایی با ضخامت ورق، نسبت ابعاد پانل و درصد گ شودگی متفاوت در نرم افزار المان محدود آباکوس مدل سازی و روابطی که در گذشته برای تخمین میزان کاهش سختی و مقاومت ناشی از گشودگی پیشنهاد شده بود، اصلاح شده است. همچنین مشخصات لازم برای المان های تقویتی به گونه یی تعیین شده است که رفتار دیوار و بدون گشودگی تحت بارگذاری مونوتونیک یکسان و روابطی نیز برای این منظور پیشنهاد شده است نتایج حاکی از آن است که در صورت تقویت دیوار با روش پیشنهادی، رفتار دیوار و تنش وارده از ورق به قاب در دو حالت یکسان می شود و می توان از وجود گشودگی صرف نظر و دیوار را به روش های مرسوم مانند روش نواری مدل سازی کرد.

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی، گشودگی، تحلیل عددی، اجزاء محدود غیر خطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.