بررسی و مقایسه ی مدل های تحلیلی، عددی و شبکه ی عصبی در پیش بینی حجم دوغاب تزریق یافته در ساخته گاه سد سیمره

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله ی مهندسی عمران شریف، دوره: 32، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SJCE-32-2_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 302
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن بخشنده امینه

دانشیار دانشکده مهندسی معدن، دانشکده های فنی دانشگاه تهران

مجید مسعودی

دانشجوی دکتری گروه مهندسی معدن، دانشگاه کاشان

چکیده

عملیات تزریق، یکی از راه های کاهش نشت آب، افزایش مقاومت، و تحکیم سنگ درزه دار در ساختگاه هاست. یکی از مسایل مهم برآورد حجم دوغاب تزریق یافته است، که موجب افزایش بازده عملیات می شود. در این پژوهش از 5 مدل تحلیلی، مدل سازی عددی، و شبکه ی عصبی برای پیش بینی حجم دوغاب استفاده شده است با استفاده از نتایج حفاری های ژیوتکنیکی و تزریق آزمایشی در ساخت گاه سد سیمره، محاسبات خورند توسط مدل های تحلیلی و نیز مدل سازی عددی با نرم افزار UDEC انجام شده است. نتایج مدل های تحلیلی و عددی در مقایسه با خورند واقعی، براورد ضعیف تری از حجم دوغاب ارایه داده اند. در نتیجه از روش شبکه ی عصبی استفاده شده است مطالعات نشان داده است که از میان مدل های تحلیلی، مدل لمباردی 1985، براورد بهتری از حجم دوغاب نشان می دهد و مدل سازی عددی در مقایسه با مدل های تحلیلی، تخمین بهتری ارایه می دهد. همچنین مقایسه نتایج تحلیلی و عددی با روش شبکه ی عصبی نشان داده است که این روش دقیق تری و بهترین پیش بینی از حجم دوغاب سیمانی را ارایه می دهد و استفاده از آن در تخمین خورند دوغاب در سایر ساخت گاه ها پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

مدل های تحلیلی، مدل سازی عددی، شبکه ی عصبی، دوغاب، سیمانی، برآورد خورند، سد سیمره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.