بررسی اثرکودهای زیستیازتوباکتر و ورمی کمپوست به جای کودهای شیمیایی بر برخی پارامتر های رشددر گیاه دارویی مرزه

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE03_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1413
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه عابدینی

فرزانه بهادری

چکیده

بخش کشاورزی نقش عمده ای در ایجاد آلودگی های زیست محیطی و محصولات غذایی ایفا می کند. کاربرد کود های شیمیایی و سموم را می توان از عوامل آلودگی بر شمرد،استفاده از روش هاو جایگزین های مناسب جهت از بین بردن این عوامل یکی از اساسی ترین مقوله های اصول مدیریت محیط زیست در بخش کشاورزی محسوب می شود.با توجه به خطراتی که کودهای شیمیایی بر آبهای سطحی ،زیرزمینی و در نهایت مسمومیت دام و انسان ایجاد می کند ،این پروژه تحقیقاتی در شرایط سمنان طراحی شد. هدف از اجرای پروژه بررسی اثر کودهای زیستی ورمی کمپوست و ازتو باکتر به عنوان جایگزینی برای کودهای شیمیایی در کشت ارگانیک گیاه دارویی مرزه می باشد. کود ورمی کمپوست باعث تامین بخشی از عناصرمورد نیاز گیاه ، بالا بردن قا بلیت باروری خاک ،حفظ محیط زیست،افزایش عملکرد محصولات زراعی می شود. ازتو باکتر، ازت اتمسفری را به صورت آلی در می آورد که باعث افزایشحجم و طول ریشه، بالا رفتن میزان جذب عناصر غذایی و مقاومت گیاه در برابر آفات و امراض می شود . پروژه ی حاضر در غالب طرح بلوک کا ملاً تصادفی با 3 تکرار و 3 تیمار طراحی شد.تیمارها شامل: کود ورمی کمپوست 10 تن در هکتار ،باکتری ازتو باکتر محلول جهت تلقیح بذر و شاهد. نتایج نشان داد که به ترتیب ازتو باکتر و ورمی کمپوست بیشترین تاثیر را بر بهبود رشد فاکتورهای مورد نظر نسبت به شاهد داشته اند.

کلیدواژه ها

ازتو باکتر ، ورمی کمپوست ، کشاورزی پایدار ، مرزه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.