گونه شناسسی تهاجم ماهواره از منظر قرآن و حدیث

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش نامه معارف قرآنی، دوره: 5، شماره: 16
  • کد COI اختصاصی: JR_RJQK-5-16_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین خوانین زاده

استادیار دانشکده الهیات دانشگاه علامه طباطبایی (ره)، تهران

علیرضا صفرزاده

کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث دانشگاه تربیت مدرس، تهران

پریسا عسکر سمنانی

کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث دانشگاه تربیت مدرس، تهران

چکیده

رسالت رسانه به عنوان وسیله ارتباط جمعی و فرامکانی تاثیرگذاری بر فکر و اندیشه ملت هاست. جهان غرب که اصلی ترین رقیب در برابر اسلام است، با استفاده ابزاری از رسانه هایی مانند ماهواره به عنوان اسلحه ای مخفی، در صدد ضربه زدن به جامعه اسلامی و پیشبرد اهداف استعماری خویش است و از این طریق، ذهن و عقیده دیگران را برای پذیرفتن اندیشه و عقیده خویش آماده و مهیا کرده است و با استحاله فرهنگی، الگوهای خویش را جایگزین فرهنگ بومی ملت ها می کند. البته منظور از جهان غرب، جهت و موقعیت جغرافیایی نیست، بلکه منظور، تفکر و نوع رفتار استعماری و مخرب نسبت به ملت هاست که منشاء آن از سوی جهان غرب پایه ریزی شده است. هدف اصلی از این اقدامات، در سلطه خویش نگاه داشتن ملت ها و سروری و رهبری بر جهان است. دین مبین اسلام به عنوان آخرین و کامل ترین دین الهی، دستور العمل هایی دارد که با انجام آنها و رعایت حدود الهی، می توان بر دسیسه های شیطانی پیروز گشت. غلبه بر هجمه فرهنگی غرب نیز از این موارد مستثنی نیست. این مقاله در صدد شناساندن هجمه های این تفکر غربی است که از طریق شبکه های ماهواره ای بر پیکره ملت هایی وارد می شود که در تقابل فکری و رفتاری با آنها هستند. برای تبیین این هجمه ها و مصونیت از آسیب های ناشی از آن، به سفارش پیامبر اکرم(ص)، به ثقلین چنگ زده ایم و به قرآن کریم و احادیث نورانی اهل بیت (ع) متمسک شده ایم.

کلیدواژه ها

گونه شناسی، تهاجم، رسانه، ماهواره، فرهنگ، قرآن، حدیث

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.