تفسیرشناخت من وحی القرآن

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های قرآنی، دوره: 16، شماره: 64
  • کد COI اختصاصی: JR_JQR-16-64_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد بهرامی

عضو هییت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

چکیده

تفسیرمن وحی القرآن اثر گرانسنگ سید محمد حسین فضل الله است. این تفسیر درقالب تفسیر ترتیبی و در 24 مجلد به زیور طبع آراسته شده است. در این تفسیر، سه روش تفسیر قرآن به قرآن، تفسیر روایی و تفسیر عقلی مورد بهره برداری نویسنده قرار گرفته و دو روش تفسیر علمی و تفسیر حرفی مردود خوانده شده است. برخی ویژگیهای مهم این تفسیر عبارت اند از: پرهیز از ورود به مباحث غیر تفسیری، گزیده گویی، فایده گرایی، پیروی از اسلوب قرآن در تفصیل و اجمال، شبهه شناسی، نتیجه گیری، آزاداندیشی، آشنایی نویسنده با دانشهای جدید، طرح تفسیر در قالب پرسش و پاسخ، پیرایش تفسیری و رو در رویی با نظریات تفسیرگران.برخی از ملاکهای ایشان در پیرایش تفسیری عبارت اند از: حذف مطالب غیر ضرور، حذف تفاسیر نامستند.در رو در رویی با آراء مفسران، از سیاق، فصاحت و بلاغت ، ادبیات، نزول قرآن، ظاهر آیاتو فضای آیات در نقد و سنجش دیدگاه مفسران استفاده شده است.

کلیدواژه ها

تفسیر/ علامه فضل الله/ روش های تفسیری/ ویژگیهای تفسیری/ من وحی القرآن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.