تحلیل تطبیقی تدوین قانون مدنی واحد اروپا و قانون مدنی واحد اسلامی؛ چالشها و راهکارها تاملی بر جهانی شدن حقوق به منزله یک فرصت

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش حقوق خصوصی، دوره: 3، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_JPLR-3-11_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 384
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی شهابی

استادیار حقوق خصوصی دانشگاه اصفهان

زهرا خواجویی

کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه اصفهان

چکیده

جهانی شدن حقوق ، واقعیتی غیر قابل انکار است . واقعیتی که هم از منظر نهادها، مفاهیم وارزشهای حقوقی قابل توجه است و هم از منظر شکلی و الگوبرداری تقنینی. حقوق کشورهای اسلامی نمیتواند خود را بی تاثیر از این واقعیت نشان دهد. مبنای اعتبار قواعد و مفاهیم حقوقی در نظام هایاروپایی و به طور کلی غربی، عقلانیت انسان گرایانه است و از این جهت، جهانی شدن از منظر ماهوی برای حقوق کشورهای اسلامی میتواند نوعی تهدید تلقی شود؛ زیرا در حقوق اسلامی عقلانیت انسان گرایانه، مبنای تام اعتبار ارزشها، مفاهیم و نهادهای حقوقی نیست. با این حال، به نظر میرسد میتوان ب هجهانی شدن به عنوان یک فرصت نگریست و تدوین قانون مدنی واحد اسلامی با تاسی از حرکت اتحادیه اروپا به سمت قانونگذاری واحد و به طور خاص قانون مدنی واحد اروپا، می تواند نمونه ای از این فرصت باشد. با اینحال، تدوین قانون مدنی واحد اروپا و اسلامی با چالش هایی روبرو است . این پژوهش با تحلیل این چالشها، راههایی را برای رفع آنها ارایه داده است.

کلیدواژه ها

اتحادیه اروپا، بازار مشترک اقتصادی، جهانی شدن حقوق،سازمان همکاری اسلامی، قانون مدنی واحد اروپا، قانون مدنی واحد اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.