عرضه مدلی برای تسخیر دانش پروژه های اجرا شده در صنعت خودروسازی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت اجرایی
  • کد COI اختصاصی: MBA01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه فقیه میرزایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی از دانشگاه علم و صنعت ایران

محمدعلی شفیعا

استاد دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

پروژه های اجرا شده ، تلاشی منحصر به فرد و یگانه اند که با بررسی آنها می توان به شباهت متعدد آنان در دنیای اجرا پی برد. یکی از ارزشمندترین دارایی های موجود قابل تسخیر در آنان، دانش ایجاد شده در حین اجرای آنها است. این دانش در صورت تسخیر مناسب، می تواند به عنوان منبعی مطلوب برای هدایت پروژه های آتی نیز مورد استفاده قرار گیرد. عدم نگهداشت نظام مند تجارب ایجاد شده در پروژه ها و انتقال نادر آنان به مجریان دیگر پروژه ها، معضلی جدی است که طلب مطالعه و ایجاد راهکار می نماید. افراد در جابجا شدن ها، تجارب جدیدی را که کسب کرده اند با خود می برند، لذا تجربیات تنها از طریق شبکه های غیر رسمی قابل دسترسی خواهد بود. ثابت شده که مستندسازی سیستمی اشتباهات، دام های پنهانی که در خلال پروژه به وجود می آید را آشکار کرده ، درسها و حوادث ناگواری که میتواند به کاهش ریسک پروژه های آتی کمک کند را در اختیار قرار می دهد. تسخیر دانش ، فراتر از مستندسازی و یا نگهداری سیستمی تجربیات و درسها است که شامل کشف و شناسایی، سازماندهی و یکپارچه سازی می باشد. در مقاله جاری با عنایت به ویژگی های شناسایی شده در مدیریت دانش که شامل فرایندهای خلق و یا تسخیر، به اشتراک گذاری و انتشار و نیز کسب و بکارگیری دانش نهان در پروژه ها است، مدلی برای تسخیر دانش پروژه ارائه گردیده که ضمن پاسخگویی مطلوب در میدان اجرا، امکان دستیابی به ارزش های نهفته در پروژه ها را در صنعت مورد مطالعه پدید می آورد. نتایج حاصل از اجرای این مدل در صنعت خودروسازی کشور به محک تجربه زده شده است.

کلیدواژه ها

تسخیر دانش، پروژه های اجرایی، دانش ضمنی، مدیریت دانش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.