اثر گلایسین بتایین بر مقاومت به سرمازدگی گیاهچه های خیار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه به زراعی کشاورزی، دوره: 17، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JCI-17-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 466
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروغ صیدپور

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام

محمد سیاری

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

فردین قنبری

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام

چکیده

گلایسین بتایین یکی از محافظت کننده های اسمزی است که در پاسخ به تنشهای غیرزیستی در گیاه تجمع می یابد. آزمایشی برای بررسی اثر گلایسین بتایین در غلظتهای صفر، 10 ،20 و 30 میلی مولار با دو روش کاربرد خیساندن بذری و محلول پاشی برگی بر مقاومت به سرمازدگی گیاهچه های خیار رقم &سوپر دامینوس انجام گرفت. پس از تیمار گلایسین بتایین، در مرحله دو برگ حقیقی، گیاهچه ها تحت تنش سرمایی با دمای 3 درجه سانتیگراد، بهمدت شش روز و هر روز به مدت شش سا عت قرار گرفتند . تیمار گلایسین بتایین به طور موثری سبب افزایش پارامتر های رشدی و افزایش مقاومت به تنش سرمایی گیاهچه های خیار شد. کاربرد گلایسین بتایین با افزایش محتوای کلروفیل، پرولین و فعالیت آنتی اکسیدانی کل و کاهش نشت یونی، مالون دیآلدیید و پراکسید هیدروژن سبب کاهش صدمه سرمازدگی گیاهچه ها شد. بیشترین مقاومت سرمایی در غلظتهای 20 و 30 میلیمولار گلایسین بتایین با روش کاربرد بذری نسبت به کاربرد برگی به دست آمد.

کلیدواژه ها

پراکسید هیدروژن، فعالیت آنتیاکسیدانی، مالون دیآلدیید، محتوای پرولین، نشت یونی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.