بررسی رو شهای مختلف کاربرد کود اوره و زمان برداشت بر خصوصیات فیزیکی هیبریدهای ذرت دانه ای

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه به زراعی کشاورزی، دوره: 15، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JCI-15-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 383
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد کردی

کارشناس ارشد زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام

محمد اسکندری

کارشناس ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام

علی فدوی

دکترای ماشین های صنایع غذایی، استادیار پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

مهرشاد براری

دکترای اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی، استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام

چکیده

به منظور بررسی روشهای مختلف کاربرد کود اوره و رطوبت دانه در زمان برداشت بر خصوصیات فیزیکی دانه ذرت، آزمایشی به صورت کرتهای نواری خردشده در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار در ایستگاه تحقیقاتی خرم آباد، در سال 1389 ،اجرا شد. عامل افقی روش کوددهی شامل محلولپاشی اوره و روش خاک مصرف اوره و عوامل عمودی بهصورت کرتهای خردشده، شامل فاکتور هیبرید، 3 هیبرید خارجی 640 NS ،580 Konsur ،600 Jeta و هیبرید 704 SC بهعنوان شاهد و زمان برداشت، رطوبت دانه در 20،30 و 40 درصد، بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین تیمارهای رطوبت دانه در زمان برداشت به لحاظ صفات طول، چگالی توده، چگالی حقیقی و سطح ویژه دانه اختلاف معنی داری وجود دارد. رطوبت 20 درصد دانه نسبت به سایر تیمارهای رطوبت دانه در زمان برداشت برتری داشت. همچنین، اثر روش کوددهی بر عرض دانه و وزن هزاردانه معنیدار شد. نتایج نشان داد که بیشترین میزان عرض دانه (81/7 میلی متر) و وزن هزاردانه (38/257 گرم) به روش خاک مصرف اوره اختصاص یافت. هیبرید Jeta در مقایسه با سایر هیبریدها بهعنوان بهترین هیبرید از لحاظ خصوصیات فیزیکی توصیه میشود، زیرا بیشترین میزان چگالی حقیقی (71/1 گرم بر سانتیمتر مکعب)، تخلخل (23/54 درصد) و وزن هزاردانه (57/266 گرم) را داراست که نشاندهنده کیفیت بالاتر این هیبرید است.

کلیدواژه ها

تخلخل، چگالی حقیقی، ذرت، روش کوددهی، هیبرید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.