ترکیب های فنلی و فعالیت آنتیاکسیدانی در برخی ارقام سیب ایرانی و تجاری در استان آذربایجان غربی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه به زراعی کشاورزی، دوره: 14، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JCI-14-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 435
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم رفیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه - ایران

لطفعلی ناصری

دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه - ایران

داود بخشی

استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت - ایران

اسد علیزاده

مربی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی، ارومیه - ایران

چکیده

در این مطالعه، میزان فنل کل، کلروژنیک اسید، کاتچین، کویرستین، فلوریدزین، سیانیدین و فعالیت آنتی اکسیدانی پوست و گوشت شش رقم سیب (Malus domestica) ایرانی شامل ارقام ’گلابکهنز‘، ’سیبترش دیررس‘، ’قرهیاپراق‘، ’ترکمان‘، ’قزلآلما‘ و ’عباسیمشهد‘ و چهار رقم تجاری شامل ’گلدندلیشز‘، ’رددلیشز‘، ’برابرن‘ و ’فوجی‘ بررسی شد. رقم ’ فوجی‘ بیشترین مقدار سیانیدین -3گالاکتوزید 3711/9) میکروگرم بر گرم وزن تر) و رقم ’گلاب کهنز‘ بیشترین مقدار کویرستین -3گالاکتوزید 3133/8) میکروگرم بر گرم وزن تر ) و فلوریدزین را در پوست 642/2 ) میکروگرم برگرم وزن تر) و رقم ’قرهیاپراق‘ بیشترین مقدار فلوریدزین گوشت 98/1) میکروگرم بر گرم وزن تر) را نشان دادند. رقم ’عباسیمشهد‘ بیشترین مقدار کلروژنیکاسید پوست 298/1) میکروگرم بر گرم وزن تر) و گوشت 484/3) میکروگرم بر گرم وزن تر ) و رقم ’قزلآلما‘ بیشترین مقدار کاتچین پوست 255/2) میکروگرم بر گرم وزن تر ) و ’سیبترش دیررس‘ بیشترین کاتچین گوشت 76/9) میکروگرم بر گرم وزن تر ) را نشان دادند. تجزیه رگرسیونی دادههای فنلکل و ظرفیت آنتیاکسیدانی نشان داد که ارتباط مثبتی بین مقدار فنلکل و درصد فعالیت آنتیاکسیدانی وجود دارد. بیشترین مقدار فنلکل و بیشترین مقدار فعالیت آنتیاکسیدانی در رقم ’فوجی‘ مشاهده شد.

کلیدواژه ها

سیانیدین -3گالاکتوزید، فلوریدزین، فنل کل، کاتچین، کلروژنیکاسید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.