بررسی چندشکلی ناحیه اگزون سوم ژن FABP4 در دو نژاد سیستانی ودشتیاری و ارتباط آن با صفات رشد در گاو های نژاد سیستانی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 17، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAP-17-1_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه ابولی

کارشناس ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل

غلامرضا داشاب

استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل

محمد رکوعی

استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل

مهدی وفای واله

استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل

چکیده

چندشکلی ناحیه اگزون سوم جایگاه ژن FABP4 و ارتباط الگوهای ژنوتیپی شناسایی شده با صفات مرتبط با رشد با استفاده از 45 راس گاو شامل نژاد سیستانی 30 ) راس) و دشتیاری 15) راس) بررسی شد. DNA از خون کامل استخراج و کیفیت آنها به کمک الکتروفورز ژل آگارز یک درصد بررسی شد. پس از تکثیر زنجیرهای پلیمرازی (PCR) و هضم آنزیمی آنها با NlaIII و الکتروفورز روی ژل آگارز 2/8 درصد، الگوهای ژنوتیپی دامها براساس اندازه و تعداد باند ها تعیین شد. فراوانی نسبی الگوهای باندی شناساییشده شامل ژنوتیپهای AA، AB ، و BB در دو نژاد سیستانی و دشتیاری بهترتیب 67، 30، و 3 و نیز 73، 27، و صفر درصد بودند. فراوانی آللهای A و B در جایگاه مطالعهشده در جمعیت سیستانی و دشتیاری بهترتیب 82، 18، 86/5، و 13/5 درصد محاسبه شد. شاخص های هتروزایگوسیتی شامل شاخص شانون (I) ، شاخص نیی، هتروزایگوسیتی مشاهده شد و هتروزایگوسیتی مورد انتظار در جمعیت سیستانی و دشتیاری به ترتیب 48، 30، 30 و 30 و 39، 11، 27 و 24 درصد برآورد شد. الگو های ژنوتیپی در جایگاه ژن FABP4 در جمعیت گاو سیستانی همبستگی معنی داری با وزن های شش، نه ، و دوازده ماهگی نشان داد. بنابراین جایگاه مذکور میتواند به عنوان ژن کاندیدا در توصیف تنوع صفات مرتبط با رشد بعد از سن ازشیرگیری گوسالهها در برنامههای اصلاح نژادی استفاده شود

کلیدواژه ها

ژن FABP4، محتوای اطلاعات چندشکلی، نژادهای بومی، نژاد سیستانی، هتروزیگوسیتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.