ناپدید شدن شکمبه ای پروتیین و اسیدهای آمینه کنجاله کانولای عمل آوری نشده و عمل آوری شده با پرتوهای گاما و الکترون

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 17، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAP-17-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 356
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد قنبری

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، ایران

تقی قورچی

استاد گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران

پروین شورنگ

استادیار پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، پژوهشکده کشاورزی هسته ای کرج، ایران

هرمز منصوری

استادیار بخش تغذیه و فیزیولوژی دام و طیور، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج، ایران

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی تاثیر دوزهای 25، 50 و 75 کیلوگری پرتوهای یونساز گاما و الکترون، بر ناپدیدشدن شکمبهای اسیدهای آمینه و زیرواحدهای پروتیین کنجاله کانولا انجام گرفت. آزمایش تجزیهپذیری با تکنیک کیسههای نایلونی اجرا شد. بدین منظور از سه راس گاو نر تالشی مجهز به فیستولای شکمبهای استفاده شد. روند ناپدیدشدن شکمبهای زیرواحدهای پروتیین کنجاله کانولا، با تکنیک الکتروفورز ژل پلیآکریلامید در حضور سدیم دودسیلسولفات تعیین شد. پرتوتابی موجب کاهش تجزیهپذیری شکمبهای اسیدهای آمینه شد .(P< 0/05) به جز در زمینه اسیدهای آمینه سرین، تیروزین، و گلوتامات، تاثیر پرتو گاما در کاهش تجزیه پذیری اسیدهای آمینه بیشتر از پرتو الکترون بود. تجزیه الکتروفورزی وجود پروتیین کروسیفرین با چهار زیرواحد را در کنجاله کانولا نشان داد. در کنجاله کانولای پرتوتابی نشده، هر چهار زیرواحد پروتیین کروسیفرین پس از هشت ساعت انکوباسیون شکمبه ای تجزیه شدند. دوزهای 25، 50 و 75 کیلوگری پرتو الکترون و پرتو گاما، باعث حفظ زیرواحدهای پروتیین کروسیفرین به ترتیب تا زمان 16، 24 و 48 ساعت شدند. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که عمل آوری با پرتوهای یونساز گاما و الکترون باعث کاهش تجزیه شکمبه ای زیرواحدهای پروتیین کروسیفرین و اسیدهای آمینه کنجاله کانولا میشود. توانایی پرتو گاما در کاهش تجزیه شکمبهای پروتیینهای کنجاله کانولابیشتر از پرتو الکترون است

کلیدواژه ها

الکتروفورز، پرتوهای یونساز، تجزیه پذیری، کروسیفرین، کنجاله کانولا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.