تاثیر سیلوکردن بر ارزش غذایی و برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی محصول فرعی پسته

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 17، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAP-17-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 400
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیروز شاکری

استادیار پژوهشی بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، کرمان

مرتضی رضایی

استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات تغذیه دام، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج

سیداحمد میرهادی

استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات تغذیه دام، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج

چکیده

این آزمایش با هدف بررسی تاثیر سیلوکردن بر ارزش غذایی و برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی محصول فرعی پسته انجام شد. محصول فرعی پسته بدون افزودنی به مدت سه ماه سیلو و هم زمان مقداری از آن در آفتاب خشک شد. ترکیبات شیمیایی، ظرفیت بافری، ظرفیت نگهداری آب، بخش های متفاوت پروتیین در سیستم کربوهیدرات و پروتیین خالص کرنل، غلظت سموم آفلاتوکسین، و میزان تجزیه پذیری شکمبه ای و پس از شکمبه ای در هر دو نوع محصول اندازهگیری شد. با سیلوکردن محصول فرعی پسته اسیدیته آن از 4/73 به 4/12 کاهش یافت و کربوهیدرات های محلول در آب و الیاف نامحلول در شوینده خنثی کاهش و ترکیبات فنلی افزایش یافتند .(P< 0/05 ) تفاوتی در ظرفیت بافری، ظرفیت نگهداری آب، غلظت نیتروژن غیرپروتیینی، غلظت سموم آفلاتوکسین، و میزان تجزیه پذیری در کل دستگاه گوارش بین محصول آفتابخشک و سیلاژ آن مشاهده نشد و غلظت سموم آفلاتوکسین در هر دو محصول در حد مجاز برای تغذیه دامها بود. براساس نتایج تحقیق حاضر، محصول فرعی پسته قابلیت خوبی برای سیلوشدن دارد و ضمن حفظ ارزش غذایی، سیلاژ آن از پایداری هوازی مطلوبی برخوردار است.

کلیدواژه ها

آفلاتوکسین، ارزش غذایی، پایداری هوازی، ظرفیت بافری، ظرفیت نگهداری آب، محصول فرعی پسته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.