اثر لسیتین سویا بر عملکرد و فراسنجه های بیوشیمیایی خون جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 17، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAP-17-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 381
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه سادات بنی کمال

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

مهدی ژندی

استادیارگروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

ملک شاکری

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

حسین مروج

دانشیارگروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

چکیده

اثر سطوح گوناگون لسیتین سویا بر عملکرد و فراسنجه های بیوشیمیایی خون جوجه های گوشتی، با استفاده از 180 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه راس 308 به مدت 47 روز بررسی شد. جیره های آزمایشی برای سه دوره پرورش آغازین، رشد، و پایانی با استفاده از نه سطح لسیتین سویا (صفر، 0/2، 0/4، 0/6، 0/8 ، یک، 1/2، 1/4، 1/6 درصد) به نحوی تهیه شدند که انرژی قابل سوختوساز، پروتیین خام و سایر مواد مغذی در آنها یکسان بود. به منظور ارزیابی فراسنجه های بیوشیمیایی خون شامل کلسترول، تریگلیسرید، لیپوپروتیین با چگالی زیاد و لیپوپروتیین با چگالی کم، خونگیری از جوجهها در 41روزگی انجام شد. صفات افزایش وزن، خوراک مصرفی، و ضریب تبدیل غذایی در پایان دورههای گوناگون بررسی شد. اثر سطوح متفاوت لسیتین بر افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی در دورههای گوناگون پرورش و کل دوره معنی دار نبود. با افزایش سطح لسیتین در جیره، میزان کلسترول، تری گلیسرید و لیپوپروتیین با چگالی کم کاهش پیدا کرد، ولی میزان لیپوپروتیین با چگالی زیاد خون افزایش یافت .(P< 0/05) درنتیجه، لسیتین توانست پروفیل لیپیدهای خون را در جوجه ها بهطور معنی دار تغییر دهد، درحالیکه اثر معنی داری بر عملکرد نداشت.

کلیدواژه ها

تری گلیسرید، ضریب تبدیل غذایی، فسفاتیدیل کولین، کلسترول، لیپوپروتیین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.