مقایسه روش های استخراج، تغلیظ و نگهداری آنزیم های هضم کننده الیاف گیاهی از محتویات شکمبه گوسفند

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 16، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JAP-16-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین منافی راثی

استادیار گروه علوم دامی، موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی، تهران، ایران

محمد چمنی

دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

سلمان افشار

کارشناس، گروه علوم دامی، موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی، تهران، ایران

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی تولید آنزیمهای هضم کننده الیاف در شکمبه و روشهای مختلف استخراج و تغلیظ آنها از محتویات شکمبه دام های کشتارشده انجام شد. به همین منظور، از دو روش هوموژن سازی و سونیکیشن برای آزادسازی آنزیم های متصل به مواد جامد محتویات شکمبه و از روش های رسوب دادن پروتیین ها با اتانل، تری کلرو استیک اسید و سولفات آمونیم، همچنین خشک کردن با برودت به منظور تغلیظ آنزیم های هضم کننده الیاف استفاده شد. به منظور بررسی اثر دما و مدت زمان نگهداری بر فعالیت آنزیم ها از روش های نگهداری در نیتروژن مایع، فریزر -70 و -20 درجه سانتیگراد استفاده شد. میانگین فعالیت ویژه آنزیمهای سلولاز و زایلاناز به ترتیب 7/5 و 16/5 واحد به ازای هر میلی گرم پروتیین موجود در محلول بود. میزان آزادسازی و استخراج آنزیم از محتویات شکمبه در روش هوموژن سازی بیشتر از روش سونیکیشن بود. فعالیت و بازیافت آنزیمها در روشهای تغلیظ با برودت و رسوب دادن با سولفات آمونیم بیشتر بود. روش نیتروژن مایع برای نگهداری طولانی مدت و روش فریزر -70 برای نگهداری میانمدت مناسبتر بود. نتایج این تحقیق نشان داد که محتویات شکمبه دامهای کشتارشده منبع مناسبی از آنزیمهای هضم کننده الیاف گیاهی است و میتوان با به کارگیری روشهای استخراج و تغلیظ مناسب از آنها استفاده کرد.

کلیدواژه ها

استخراج، تغلیظ، زایلاناز، سلولاز، محتویات شکمبه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.