جداسازی و خالص کردن سلول های بنیادی پرتوان تولیدکننده اسپرماتوگونی از بافت بیضه بز بالغ

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 16، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAP-16-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 490
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضا حسنی بافرانی

دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

سیدضیاالدین میرحسینی

استاد گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

فرید حیدری

استادیار گروه زیست فناوری دامی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران

چکیده

سلولهای بینادی اسپرماتوگونی بنیان گذار و نقطه شروع اسپرماتوژنز هستند و تنها سلولهای بنیادی در بدن بهشمار میآیند که میتوانند اطلاعات ژنتیکی را از والدین به نتاج منتقل کنند. این تحقیق به منظور بررسی روش دسترسی به منبع قابل اطمینانی از این نوع سلولها از بافت بیضه بز، در طی چهار مرحله جمع آ وری و آماده سازی بافت بیضه، هضم آنزیمی بافت، عبور سلول ها از صافی سلولی، و کاشت سلولهای بینادی اسپرماتوگونی روی فیبروبلاست انجام شد. نشانگرهای ژنی خاص پرتوانی چون Homeobox transcription factor(NANOG)، Sex determining region Y-box 2 (SOX2)، و Octamer- binding (OCT4) transcription factor 4 در سلولهای پرتوان جداشده از بیضه بز بیان شدند. تست نشانگرهای پروتیینی مانند واکنش آلکالین فسفاتاز در این سلولها مثبت بود. این سلولها در شرایط کشت هم زمان با سلول های فیبروبلاستی جنینی بز، برای چندین پاساژ بدون وقوع تمایز یا تغییر شکل، تکثیر شدند. افزون بر آن این سلول ها قابلیت نگهداری در دمای -70 سانتیگراد را به مدت یک ماه با استفاده از دی متیلسولفواکساید (DMSO) داشتند. نتایج نشان داد که روش بهکارگرفتهشده برای جداسازی و تکثیر این سلول ها از بافت بیضه بز مناسب است و سلول های حاصل افزون بر توانایی بیان ژنهای پرتوان میتوانند برای مدتی طولانی و در مقادیر قابل قبول و بدون تمایز در محیط کشت تکثیر شوند.

کلیدواژه ها

اسپرماتوگونی، اسپرماتوگونیوم، بز، سلولهای بنیادی اسپرماتوگونی، سلولهای بینادی بالغ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.