بررسی اثر دو سطح کنجاله کلزا و آنزیم های فیتاز و سافیزیم جیپی 800 بر عملکرد جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 14، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAP-14-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 472
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود حقیقیان رودسری

استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت - ایران

محمد روستایی علیمهر

استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت - ایران

مریم صفدریان

دانشآموخته کارشناس ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت - ایران

سیدعبدالحسین ابوالقاسمی

مربی، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت - ایران

چکیده

به منظور بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله کلزا کم گلوکوسینولات آزمایشی با استفاده از 320 جوجه گوشتی در سن یک هفتگی با میانگین وزن 111 گرم انجام شد. جوجهها به دو گروه چهار دستهای تقسیم و هر دسته در چهار قفس 10 قطعهای توزیع شدند. بهترتیب 30 و 45 درصد پروتیین کنجاله سویا جیره گروه یک و جیره گروه دو به وسیله کنجاله کلزا جایگزین شد. مقدار صفر واحد آنزیم، 500 واحد آنزیم فیتاز، 600 واحد آنزیم سافیزیم جیپی 800 و 500 واحد فیتاز 600 + واحد سافیزیم جیپی 800 به جیره چهار دسته از هر دو گروه اضافه شد. نتایج نشان داد اثر متقابل سطوح کنجاله کلزا و آنزیمها بر ضریب تبدیل خوراک و افزایش وزن معنیدار بود. در سطح 30 درصد جایگزینی پروتیین سویا با کنجاله کلزا بهترین ضریب (1/8) تبدیل متعلق به دسته بدون آنزیم بود. در سطح 45 درصد جایگزینی ضریب تبدیل دسته بدون آنزیم (2/43) از دسته مخلوط آنزیمی (2/03) بیشتر بود. بهطورکلی، دوره پایینترین میزان افزایش وزن 42/30) گرم) مربوط به تیمار 45 درصد پروتیین از کنجاله کلزای بدون آنزیم بوده است. نتایج نشان داد که میتوان از کنجاله کلزا برای تامین 30 درصد پروتیین جیره استفاده نمود و در صورت افزودن آنزیم به جیره میتوان پروتیین جیره را تا 45 درصد با کنجاله کلزا تامین نمود

کلیدواژه ها

جوجه های گوشتی، سافیزیم جیپی 800، عملکرد، فیتاز، کنجاله کلزا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.