راهکارهای ارتقاء سطح کیفی آموزش زبان تخصصی پزشکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای توسعه در آموزش پزشکی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_DSME-3-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسون پیروزان

دانشجوی دکتری، آموزش زبان انگلیسی، بخش زبان انگلیسی، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان،

الهام بوشهری

دکتری، آموزش پزشکی،مرکز توسعه و مطالعات آموزش علوم پزشکی. دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان، بندرعباس. ایران.

چکیده

مقدمه و هدف: دانشجویان آموزش پزشکی اکثرا با عدم توانایی بیان دانش حرفهای خود در محافل بین المللی مواجه میشوند که متاسفانه توانایی علمی ایشان را زیر سوال میبرد. این مطالعه با هدف جمع بندی و توصیه عواملی که تاثیر مثبت بر آموزش و یادگیری زبان تخصصی پزشکی دارند, انجام شده است. روش ها این مقاله از نوع مروری بوده است. کلید واژههای موانع زبانی, آموزش زبان انگلیسی,آموزش پزشکی و زبان تخصصیپزشکی در پایگاه های اطلاعاتی Pubmed, Scopus, Google Scholar, Science direct, SID, Magiranمورد جستجو قرار گرفتند. از میان مقالات مربوط به ده سال اخیر, 60 مقاله استخراج شد که پس از حذف مواردی که بصورت چکیده یا یادداشت به سردبیر بودند, 47 مقاله کاملا مرتبط مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتند و در نهایت به 29 مورد از آنها استناد شد. یافته ها: یافته ها بیانگر این نکته بودند که عوامل متعددی بطور مستقیم یا غیر مستقیم در آموزش و یادگیری زبان تخصصی پزشکی موثر هستند, از جمله غلبه بر موانع زبانی, بازبینی دوره های آموزشی, برگزاری دورههای فوق برنامه آموزشی و ... برای دانشجویان و مدرسین, انتخاب منابع آموزشی مناسب پس از ارزیابی دقیق و مهمتر از همه ایجاد تغییرات محیط آموزشی با توجه به نیازسنجی های انجام شده از دانشجویان.نتیجه گیری: از یافته های این مطالعه چنین نتیجه گیری میشود که مدرسین زبان تخصصی, تدوین کنندگان کتب درسی و متصدیان امور آموزشی میتوانند با در نظر گرفتن و غلبه بر عوامل تاثیرگزار بر آموزش زبان تخصصی پزشکی سطح کیفی آموزش و یادگیری این فن را ارتقا بخشند

کلیدواژه ها

موانع زبانی, آموزش زبان انگلیسی،آموزش پزشکی، زبان تخصصی پزشکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.