نقض آزادی جریان اطلاعات در فرآیند پیشگیری موقعیت مدار از جرایم سایبذی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش حقوق کیفری، دوره: 5، شماره: 18
  • کد COI اختصاصی: JR_CLR-5-18_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 407
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا فرهادی آلاشتی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

عبدالرضا جوان جعفری بجنوردی

دانشیار حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه فردوسی مشهد (نویسنده مسیول)

چکیده

ماهیت فناورانه برخی از تدابیر موقعیت‎مدار سایبری میتواند منجر به نقض حق آزادی جریان اطلاعات کاربران از طریق سلب و یا محدودیت آنان در دریافت، انتقال و اشتراک محتویات مورد نظرشان شود. تعهدات بین المللی حاکمیت ها به صیانت از موازین حقوق بشری، آنان را از بکارگیری حداکثری این تدابیر باز می دارد. تامین نظم و امنیت عمومی تا جایی مورد پذیرش است که کرامت انسانی آماج احتمالی بزه حفظ گردد و منجر به امنیتی شدن جو حاکم نگردد. از همین رو، استفاده از تدابیر پیشگیرانه موقعیت مدار تا جایی قانونی است که همگان در معرض اتهام قرار نگیرند و حق قانونی استفاده از شبکه جهانی اینترنت، با انگیزه کاهش احتمالی فرصت های بالقوه بزه، از کاربران سلب نگردد. هدف اصلی این نوشتار، ارزیابی نقض حق جریان آزاد اطلاعات در جریان بکارگیری رایج ترین تدابیر پیشگیرانه موقعیت مدار از بزه سایبری و بررسی آثار سوء احتمالی آن خواهد بود.

کلیدواژه ها

پیشگیری موقعیت مدار، جرایم سایبری، جریان آزاد اطلاعات، حقوق بشر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.