تجزیه و تحلیل تاثیر ریسک و رقابت پذیری بر سودآوری بانک های پذیرفته شده دربورس اوراق بهادار تهران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: IICMO03_409
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 913
نویسندگان
کارشناسی ارشد مدیریت مالی دانشگاه تهران
استادیار و عضو هییت علمی گروه مدیریت مالی و حسابداری پردیس فارابی دانشگاه تهران
عضو هییت علمی دانشگاه تهران
چکیده
هدف بانک ها از فعالیت های اقتصادی مانند سایر موسسات و شرکتها، کسب سود میباشند. عوامل مهم بسیاری در سودآوری بانکهاتاثیرگذار است. عوامل خاص بانک، عوامل خاص صنعت و عوامل اقتصادکلان از مهم ترین عوامل سودآوری بانک می باشد که در این پژوهش دو عامل ریسک و رقابت پذیری مدنظر میباشد. ریسک از عوامل خاص بانک و رقابت پذیری از عوامل خاص صنعت در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است. پژوهش حاضر با شناخت و بررسی تاثیر ریسک اعتباری و رقابتپذیری برای سودآوری بانکهای تجاری پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران که متغیر ریسک با دو شاخص ) NPL ( و شاخص زد- اسکور ) Z-score ( و همچنین متغیر رقابت با شاخص هرفیندال- هیرشمن ) HHI ( مورد سنجش قرار گرفته است. در این پژوهش به رابطهای مثبت و غیرمعنی دار بین رقابت و سودآوری بانکها پرداخته شده است و به رابطهی مثبت و معنی دار بین ریسک )شاخص زد-اسکور( و سودآوری بانکها تصریح شده است. در ادامه به عدم رابطهی معنی دار بین سودآوری بانکها و ریسک شاخص NPL توجه شده است. همچنین سودآوری بانک با استفاده از سه متغیر وابسته ROA ، ROE و PBT و متغیرهای مستقل، ریسک و رقابتپذیری میباشد. تخمین مدل مورد استفاده در پژوهش از روش پنل دیتا در محدوده زمانی 1393 - 1387 شامل هفت بانک غیردولتی صورت گرفته است. بنابراین میتوان نتیجه گرفت هرچه سطح ریسک اعتباری بانکها افزایش یابد سودآوری آن نیز افزایش مییابد.کلیدواژه ها
سودآوری، ریسک اعتباری، رقابتپذیری، بانکداری، پنل دیتامقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.