منطق فازی و مدیریت اثربخش

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تحقیق در عملیات ایران
  • کد COI اختصاصی: ICIORS02_357
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4960
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی رضوانی چمن زمین

گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا

چکیده

روشهای ریاضی (کمی) می‌تواند حلال بسیاری از مشکلات مدیران باشد از قبیل تعیین حداکثر سود ناشی از تولیدات یک کارخانه، طراحی سیستم‌ مناسب حمل و نقل، توزیع کالاها و خدمات و تخصیص بهنیه نیروی کار در سازمان و ... در عصر فراصنعتی به ویژه ریاضیات در افزایش معلومات، تقویت قدرت ابتکار و خلاقیت و محاسبه، بخصوص برای مدیران غیرقابل انکار است. با پیشرفت جهانی ریاضی، OR از یکسو و توسعه کامپیوتر از سوی دیگر، دامنه کاربرد تحقیق در عملیات تا حدی گسترش یافته که حداکثر سازمانها درصدد تهیه و تدارک سیستمهای هوشمند با استفاده از سیستم فازی هستند. منطق فازی بعنوان یک تکنیک تصمیم‌گیری درصدد بهبود تصمیمات مدیران در شرایط مبهم و غیردقیق می‌باشد که دو خاصیت عمده زیرا را داراست. 1ـ مجموعه‌های فازی موضوعات نامفهوم را بصورت کمی و قابل انعطاف بیان می‌دارد. 2ـ با بیان مجموعه‌ها می‌توان هر موضوعی را در قالب ریاضی درآورد. در منطق فازی برخلاف منطق قدیمی دو ارزشی که فقط یکی از مقادیر صفر یا یک را انتخاب می‌کند با بازه‌ای از اعداد صفر تا یک سرو کار داریم.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.