تحلیل محتوای جوکهای جنسیتی درشبکه موبایلی تلگرام

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: IICMO03_318
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه ستاره سهیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات زنان دانشگاه شهید باهنرکرمان

فاطمه زمانی دارانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات زنان دانشگاه شهیدباهنرکرمان

خاطره قریه ملکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات زنان دانشگاه شهیدباهنرکرمان

چکیده

کارکردهای ارتباطی کاملا منحصر به فرد شبکه های اجتماعی در قیاس با رسانه های سنتی، موضوع، آثار و کارکرد آن رابرزنان و ارزش های اساسی حاکم بر این حوزه به موضوع مهمی در ادبیات و برنامه های پژوهشی پیرامون شبکه های اجتماعی به عنوان رسانه های جدید تبدیل کرده است .ارزیابی پیامهایی که در این شبکه ها دست به دست می شوند و می تواندبازتابی از فرهنگ عامه باشند و ازطرفی می توانند بر فرهنگ مردم اثربگذارد ضروری به نظرمی رسد. پژوهش حاضر با هدف بررسی و تحلیل جوک های جنسیتی که در مورد آنها ساخته شده و در شبکه اجتماعی موبایلی)تلگرام( در دسترس استفاده کنندگان قراردارد، انجام شده است. این مقاله به تحلیل محتوی جوک های جنسیتی که شکلی از تایید نابرابری جنسیتی هستند، می پردازد.دراین مقاله از روش تحلیل محتوی استفاده شده است. تعداد بیش از 200 جوک در مورد زنان و دختران از شبکه اجتماعی تلگرام جمع آوری شده ، و به تحلیل 23 جوک به عنوان نمونه پراخته است. در نهایت یک کانال جوک توسط محقق ساخته شد، 200 جوک جنسیتی درکانال گذاشته شد و 23 جوک به عنوان نمونه انتخاب شده را به طوری که جوک های انتخاب شده از نظر محتوا همه جوک ها را در بربگیرد، رابرای اعضا ارسال کرده و 100 نفر از آنهابه سوالات موردنظر جواب دادند.نتیجه این که تولید، مصرف و باز نشر جوک ها فرآیندی آگاهانه نیست بلکه فقط برای خندیدن ،تولید ، مصرف و بازنشر داده می شوند و بازتابی از فرهنگ رایج درجامعه هستند. هم جنین می توان تولید و باز نشر این جوک ها را تحت تاثیر ایدیولوژی پدر سالاری/مرد سالاری ناشی از باورها و کلیشه ها ی رایج سنتی و فرهنگ عامه و همچنین کلیشه های رسانه ای دانست.

کلیدواژه ها

بازنمایی، جنسیت، جوک های جنسیتی، تحلیل محتوی، شبکه اجتماعی تلگرام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.