بررسی مشکلات و محدودیت های درس هنر دوره متوسطه اول از دیدگاه معلمان یک پژوهش کیفی؛ مورد مطالعه شهرستان فریدن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: IICMO03_316
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 871
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه زمانی دارانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات زنان دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران

چکیده

نقش و جایگاه هنر به طور فزاینده ای در زندگی در حال بازشناسی است، اما هنرها به عنوان موضوعاتی جانبی وحاشیه ای درمدارس تلقی می شوند.بزرگ ترین لطمه ای که سال هاست به هنر وارد می شود آن است که ما به دانش آموزان اجازه می دهیم برای لذت بردن ازهنرها، به سادگی در کلاس درس بدون فعالیت هدفمند عمل کنند و گویی آن ها را در ساعت هنر به حال خود رها می کنیم.اهمیت درس هنر و از طرفی مشکلات انبوه این حوزه موجب شد که در پژوهش حاضر به بررسی این محدودیت ها و مشکلات، از دیدگاه معلمان درس هنر بپردازیم و از تجارب آنان بهره مند شویم. رویکرد این پژوهش کیفی ازنوع پدیدار شناسی است.میدان پژوهش را معلمان مشغول به تدریس هنردردوره راهنمایی )متوسطه اول( شهرستان فریدن 1 95 بودند تشکیل دادند. تعداد این معلمان 15 نفر بود که با - که دارای حداقل دو ساعت تدریس هنر در سال تحصیلی 96 رعایت اصل اشباع نظری از طریق مصاحبه نیمه ساختارمند در پژوهش شرکت کردند. داده ها با استفاده از روش کدگذاری تحلیل شدند. یافته های تحقیق که همان مشکلات و محدودیت های درس هنر بود در 6 مقوله اصلی معلم، مواد و مصالح، دانش آموزان، والدین، محیط آموزشی و سیاست های آموزش و پرورش دسته بندی شد و هر کدام از این مقوله های اصلی نیز به تعدادی زیر مقوله فرعی تقسیم شد.نتایج نشان داد که مسایلی نظیر عدم وجود تخصص و مهارت لازم در آموزش هنر، واگذاری تدریس هنر به دبیران غیر تخصصی، محتوای نا مناسب کتاب درسی، کم اهمیت شمردن درس هنر و اختصاص ساعت کلاس به دروس دیگر، کمبود وقت در تدریس و تمرین، کمبود بودجه، نا آگاهی والدین از اهمیت هنر و نیز سردرگمی دانش آموزان در شناخت حوزه مورد علاقه خود از مهم ترین مشکلات درس هنر در مدارس این شهرستان بوده است.

کلیدواژه ها

درس هنر،معلمان هنر، تجارب تدریس،مقطع متوسطه اول، محدودیت های برنامه درسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.