بررسی مزایا و موانع کاربرد مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) در مدیریت تسهیلات (FM) و تعمیر و نگهداری ساخته ها

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS02_255
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روشنک سادات میرحسین تفرشی

کارشناس ارشد مدیریت پروژه و ساخت، دانشکده معماری، دانشگاه تهران، ایران،

پیمان کشاورز میرزامحمدی

دانشجوی دکتری مهندسی عمران - مدیریت ساخت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، ایران،

چکیده

مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM)، یک منبع دانش به اشتراک گذاشته شده برای یک خدمت و یا مرکزی است که مبنای قابل اعتمادی برای تصمیم گیری در کل طول چرخه ی عمر ساختمان می باشد و علاوه بر کاربردهای فراوان در فاز طراحی و اجرای سازه ها، کمک شایانی به فاز بهره برداری و مدیریت ساخته ها می نماید. فاز مدیریت تسهیلات و تعمیر و نگهداری، طولانی ترین فاز در چرخه ی حیات پروژه می باشد که بخش اعظمی از هزینه های کل مالکیت پروژه را به خود اختصاص می دهد، لذا این امر کارفرمایان و مدیران ساخته ها را بر آن داشته تا در این فاز، صرف زمان و هزینه ها را کاهش، و در عین حال عمر مفید سازه و تسهیلات را افزایش دهند. در فاز مدیریت ساخته ها، مسیولان مدیریت تسهیلات و مهندسان تاسیسات همواره زمان بسیاری را برای جستجوی اطلاعات مورد نیازشان صرف می نمایند که با بهره گیری از مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM)، می توان صرف زمان برای دستیابی به اطلاعات مورد نیاز آن ها را کاهش داد که در نتیجه هزینه های مربوطه کاهش چشمگیری یافته و روند مدیریت تسهیلات بهبود می یابد. در این مقاله با استفاده از مطالعات گسترده ی کتابخانه ای، ابتدا مفاهیم کلی پیرامون مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM)، مدیریت تسهیلات (FM)، تعمیر و نگهداری و انواع آن را بیان نموده، سپس به بررسی مزایا و موانع کاربرد مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) در فاز مدیریت ساخته ها می پردازیم. در آخر، نتایج نشان می دهند که به کارگیری مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM)، کارایی و کیفیت را افزایش داده و هم چنین موجب کاهش هزینه ها و ریسک ها در مرحله ی بهره برداری از ساخته ها می گردد.

کلیدواژه ها

مدل سازی اطلاعات ساختمان، مدیریت تسهیلات، مدیریت ساخته ها، تعمیر و نگهداری،BIM ، FM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.