ارزیابی مکان گزینی بیمارستان بهینه سازی شده در مصرف انرژی پاک در استان مازندران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS02_234
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 510
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم جعفری جویباری

کارشناسی ارشد معماری، مهندسی معماری، دانشکده فنی مهندسی و دانشگاه آزاد اسلامی ساری

عباس یزدانفر

دانشیار، دکتری، گروه معماری، دانشکده فنی مهندسی و دانشگاه علم و صنعت،

شهرام شریعتی

عضو هییت علمی، دکتری، گروه زمین شناسی، دانشکده فنی مهندسی و دانشگاه آزاد اسلامی ساری

چکیده

در طراحی معماری شهرها و تعیین کاربری برای ایجاد شهری ایمن و همساز با تکنولوژی روز، ایجاد فضاهای مناسب برای حفظ جان مردم در مقابل تهدیدها، کاهش آسیب پذیری و خدمات مناسب توجه بیشتر را به ساختمان های حساس از جمله مهمترین آنها بیمارستان ها که نقش بسیار مهمی در زمان بحران برای آسیب دیدگان فراهم می سازد. ایمنی و سلامت بیشتر در منطقه با مکان گزینی متناسب با اقلیم و استفاده بهینه در مصرف انرژی همساز با اقلیم سازگارترین شاخصه ها در طراحی بیمارستان می باشند. در این تحقیق با شناسایی فاکتورهای اصلی مکان یابی به بررسی وزن دهی لایه های مطالعاتی GIS براساس قوانین سرمایه گذاری خارجی و آیین نامه اجرایی وزارت کشور و ستاد بحران به روش جدول سوات با بررسی نقاط مطلوب و نامطلوب، زمین مورد نظر تعیین گردید. یافته های پژوهش نشان دادکه 14 لایه مطالعاتی (GIS ) شامل: نقشه های خطوط انتقال نیرو، نقشه های خطوط انتقال نفت و گاز، توپوگرافی، ایستگاههای هواشناسی، شبکه رودخانه ها، همباران، مناطق طبیعی، مناطق چهارگانه ممنوع محیط زیست، گسل های، شبکه راه ها، حوزه آبریز، مرزها، میراث فرهنگی در شهر آمل مناسب ترین مکان برای طراحی یک بیمارستان در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی در حوزه دفاع غیرعامل می باشد که با شناخت و تجزیه و تحلیل متغیرها و عوامل موثر به طراحی بیمارستان 128 تخت خوابی و امکان توسعه آن به 220 تخت خوابی فراهم گردید.

کلیدواژه ها

بیمارستان عمومی، انرژی پاک، بهینه سازی شده مصرف انرژی، مکان یابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.