بررسی تاثیر سیما و منظر بلند مرتبه سازی بر روی کیفیت محیط شهری منطقه 7 اصفهان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS02_131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 763
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا سلیمی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین (باراجین)، قزوین، ایران،

پریسا محسنی

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین (باراجین)، قزوین، ایران ،

چکیده

یکی از پدیده هایی که شهرهای امروز جهان و به ویژه شهرهای بزرگ با آن رو در رویند بلند مرتبه سازی است. ایده ی بلند مرتبه سازی نخست به منظور بهره برداری از زمین های مرکز شهر و در پی توجه به اقتصاد شهر مطرح گردید. زیرا از سویی گرایش به تراکم و تمرکز واحد های اقتصادی، تقاضا برای زمین در مرکز شهر را به شدت افزایش داده بود و از سوی دیگر عرضه زمین در این منطقه شهر محدود بود. در نتیجه افزایش تراکم ساختمانی به عنوان راه حلی برای افزایش سطح زیر بنای مورد بهره برداری ارایه شد. یکی از پدیده هایی که شهرهای امروز جهان و بویژه شهرهای بزرگ با آن رو در رویند بلند مرتبه سازی است. ایده ی بلند مرتبه سازی نخست به منظور بهره داری از زمین های مرکز شهر و در پی توجه به اقتصاد شهر مطرح گردید. زیرا از سویی گرایش به تراکم و تمرکز واحدهای اقتصادی تقاضا برای زمین در مرکز شهر را بشدت افزایش داده بود و از سویی دیگر عرضه زمین در این منطقه شهر محدود بود. در نتیجه افزایش تراکم ساختمانی به عنوان راه حلی برای افزایش سطح زیر بنای مورد بهره برداری ارایه شد. استفاده فراگیر از این روش، بتدریج افزون بر کاربری های اقتصادی مانند کاربری های صنعتی، اداری و تجاری دامن گیر کاربری های مسکونی نیز گشت و به مناطق پیرامونی شهر نیز گسترش یافت، لیکن به معتقدند هر راه حل دیگری، این راه حل دارای تبعات و آثار منفی نیز بوده و مشکلات نوینی را برای شهروندان پدید آورد که از آن جمله می توان به افزایش ازدحام و تراکم، افزایش آلودگی های زیست محیطی، کاهش دسترسی شهروندان به هوای آزاد و نور خورشید و افزایش مزاحمت های شهری اشاره کرد. آنچه که در این تحقیق مورد بررسی قرار می گیرد، بررسی وضعیت انواع مختلف ساختمان های بلند مرتبه مسکونی در شهر اصفهان از ابعاد مختلف است. از آنجا که انواع مختلف ساختمان های بلند مرتبه مسکونی و نحوه استقرار و طراحی و اجرا و نگهداری آنها، تفاوت هایی را در شهر ایجاد می نماید. روش تحقیق در پژوهش حاضر تحلیلی و از نوع مقایسه تطبیقی نمونه های موردی با تکنیک ارزیابی می باشد. علاوه بر این از روش های تحقیق توصیفی نیز استفاده می گردد. یافته های پژوهش نشان داد که در بررسی تاثیر سیما و منظر بلند مرتبه سازی بر روی کیفیت محیط شهری منطقه 7 ، با تفکیک شاخص های نور پردازی، مبلمان شهری، زیبایی، اشرافیت، 83% ساکنان به وضعیت نامطلوب سیما و منظر شهری اشاره دارند.

کلیدواژه ها

منظر شهری، بلند مرتبه، فضای شهری، کیفیت محیط، مدیریت شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.