تحلیل و بررسی عوامل تاثیرگذار در جانمایی فرودگاه در شهرها با استفاده از تحلیل راهبردیSWOT ( نمونه موردی: شهر تهران، فرودگاه مهرآباد)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS02_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیوشا نوروزیان پور

دانشجو کارشناسی ارشد معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال،

سمیرا صفی

دانشجو کارشناسی ارشد معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر،

چکیده

استقرار هر عنصر شهری در موقعیت فضایی کالبدی خاصی از سطح شهر، تابع اصول، قواعد و ساز و کارهای خاصی است که در صورت رعایت آن اصول، موفقیت و کارایی عملکرد آن عنصر در همان مکان مشخص بیشتر خواهد شد و در غیر این صورت مشکلات بسیاری بروز می کند. انتخاب مکان فرودگاه از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و اثرات زیست محیطی دارای اهمیت می باشد. مکان یابی نادرست فرودگاه ها یکی از مهمترین مسایلی است که در برخی فرودگاه ها با آن رو به رو هستیم، به گونه ای که در اثر این اشتباه آسیب های جانی و مالی فراوانی به وقوع می پیوندد. ایجاد و احداث فرودگاه ها با ملاحظات مربوط به آن که فضای قابل توجهی را در مجاورت یک شهر نیاز دارد، مستلزم سرمایه گذاری و برنامه ریزی ویژه با لحاظ نمودن کارکردهای اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی از یک سو و موقعیت طبیعی زمین شناسی و هواشناسی منطقه و تناسب آن با سایر نیازها و کارکردها از سوی دیگر می باشد. در این پژوهش ابتدا به بررسی منطقه 9 تهران پرداخته شده و سپس ضمن پی جویی و ارایه ی شاخص های استاندارد در مکان یابی فرودگاه ها، به طور خاص به بررسی فرودگاه مهرآباد تهران می پردازیم. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی _تحلیلی می باشد. در این تحقیق از الگوی SWOT استفاده شده است که در آن نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدیدها براساس شاخص های استاندارد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. علاوه بر این، نگارندگان از مطالعات میدانی و منابع کتابخانه ای نیز در جهت کیفیت بخشیدن به تحقیق بهره برده اند.

کلیدواژه ها

طراحی فرودگاه، مکانیابی، فرودگاه مهرآباد، الگوی swot، منطقه 9 تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.