تحلیل ابعاد اجتماعی مسکن پایدار روستایی در استان البرز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش اندیشه ها وفناوری های نوین در علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GEOGRAPHIC01_294
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اردشیر مصباح

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

اسماعیل کرمی دهکردی

دانشیار، گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

محمد بادسار

استادیار، گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

چکیده

مسکن از نظر پایداری اجتماعی، مسکنی است که متناسب با فرهنگ، شیوه ها و سنت های ساکنان آن باشد و باعث ثباتخانواده، رشد اجتماعی و بالا بردن ضریب ایمنی افراد و خصوصا ارتقای فرهنگی و آرامش روحی اعضای خانواده شود.هدف از این پژوهش تحلیل ابعاد اجتماعی مسکن پایدار روستایی در استان البرز می باشد. روش اجرای تحقیق حاضر بهصورت کیفی بود که از طریق مصاحبه و به روش پانل دلفی صورت پذیرفت. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظرنحوه گردآوری اطلاعات مورد نیاز در دو بخش انجام گرفت؛ بخش اول شامل جمع آوری اطلاعات در زمینه ی مبانی نظریو پیشینه پژوهش تحقیقات انجام شده که با استفاده از اسناد کتابخانه ای انجام پذیرفت و بخش دوم به صورت جمع آوریداده و انجام مصاحبه صورت پذیرفت و جامعه آماری آن را کارشناسان مسکن روستایی استان البرز تشکیل می دهند. پساز جمع بندی مطالب حاصل از مصاحبه با پانل کارشناسان، مواردی چون دسترسی واحدهای مسکونی به خدماتبرخورداری واحدهای مسکونی از تسهیلات، سازگاری مسکن با هویت و ساختار خانوادگی و رضایت از معماری داخلی وبیرونی واحد مسکونی به عنوان ابعاد اجتماعی مسکن پایدار روستایی استان البرز مشخص گردید.

کلیدواژه ها

پایداری اجتماعی، مسکن روستایی، تسهیلات، سازگاری هویتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.