ارزیابی میزان رضایت مندی گردشگران از مقاصد گردشگری، مطالعه موردی: مجتمع های گردشگری غرب استان مازندران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش اندیشه ها وفناوری های نوین در علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GEOGRAPHIC01_281
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 884
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمشید عینالی

عضو هیات علمی دانشگاه زنجان

مهدی رمضان زاده لسبویی

عضو هیات علمی دانشگاه مازندران

محمدعلی الهی چورن

چکیده

رضایتمندی گردشگران یکی از مهم ترین عوامل رقابتی و بهترین شاخص برای تضمین رشد و توسعه آتی مقاصد گردشگری محسوب می شود. به طوری که، بر اساس دیدگاه صاحب نظران میزان رضایت گردشگران به عنوان معیاری مهم برای سنجش کیفیت و کارآمدیخدمات ارایه شده در مقاصد گردشگری میباشد و نقش بهسزایی در بازگشت گردشگران و وفاداری آنها به مقاصد گردشگری ایفا میکند.هدف از این پژوهش بررسی عوامل موثر بر رضایتمندی گردشگران از خدمات اقامتی و پذیرایی ارایه شده به گردشگران در مجتمع هایگردشگری غرب استان مازندران میباشد. نوع تحقیق توصیفی- تحلیلی مبتنی بر تکمیل پرسشنامه است. با توجه به مشخص نبودن تعداد گردشگران مراجعه کننده به مجتمعهای هفتگانه موجود در غرب استان مازندران، تعداد 214 مورد به عنوان نمونه انتخاب گردید وپرسشنامه تدوین شده به صورت تصادفی ساده در بین مراجعه کنندگان به مجتمع های گردشگری مورد مطالعه توزیع گردید. روایی گویه های پرسشنامه با نظر تعدادی از محققان دانشگاهی تایید شده و پایایی آن نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به میزان 0,86 محاسبه شده است. برای برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t تک نمونه ای و کروسکال والیس استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان دادکه میزان رضایتمندی گردشگران از خدمات اقامتی و پذیرایی مجتمع های مورد مطالعه بالاتر از حد متوسط میباشد. به طوری که، میزان رضایت از تمایل به مراجعه مجدد با میانگین 3/63 و ویژگی کلی منطقه با میانگین 3/13 بالاتر از حد متوسط بوده و از طرف دیگر خدمات پذیرایی با 2/82 و خدمات اقامتی با 2/89 پایین تر از حد متوسط طیف لیکرت بوده اند. . در ادامه تحقیق به منظور رتبه بندی مجتمع های گردشگری از نظر میزان رضایتمندی گردشگران این مهم حاصل شد که در بین مجتمع هایگردشگری از لحاظ کیفیت خدمات اقامتی به ترتیب مجتمع تفریحی توریستی نمک آبرود با میانگین 133/11 دررتبه اول و مجتمع تفریحی وتوریستی شهر سبز رامسربا میانگین 122/06 در رتبه دوم رضایت مندی را دارا می باشد.

کلیدواژه ها

گردشگری، رضایتمندی گردشگران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.