تاثیر خشکسالی بر روند توسعه گردشگری (مطالعه مورد بررسی وضعیت زاینده رود ودریاچه ارومیه)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش اندیشه ها وفناوری های نوین در علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GEOGRAPHIC01_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 633
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری ،دانشگاه زنجان

چکیده

خشکسالی حالتی نرمال و مستمر از اقلیم است .و پدیده ای که به صورت اتفاقی تقریبا در تمامی مناطق اقلیمی رخ می دهد خشکسالی یکی از پدیده های آب وهوایی واز جمله رخدادهای مصیبت بار و مخاطره آمیز است که هر ساله خسارت های اقتصادی واجتماعی زیادی به جوامع انسانی وارد می سازد. مخاطرات طبیعی از جمله خشکسالی همواره باعث از بین رفتن پوشش گیاهی، کاهش سطح مراتع، به هم خوردن چهره توپوگرافی منطقه ، مهاجرت گونه های جانوری شده و تاثیر مستقیم بر گردشگری منطقه می گذارد و در دراز مدت می تواند تاثیر منفی بر جذب گردشگر داشته باشد با توجه به اهمیت موضوع ،هدف از این پژوهش بررسی روند ایجاد خشکسالی وتاثیر آن بر توسعه گردشگری می باشد این تحقیق حاضر از نظر نوع کاربردی و از نظر ماهیت تحقیق توصیفی- تحلیلی می باشدروش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای بوده و روش تحلیل محتوا و بررسی اسناد مرتبط با تغییرات اقلیمی می باشد نتایج حاصل از بررسی تاثیر این مخاطره در مناطقی همچون دریاچه ارومیه و زاینده رود نشان می دهد که این مخاطره آثار وپیامدهای منفی بر روند رشد وتوسعه گردشگری داشته است اثرات منفی خشکسالی شامل تخریب منابع جنگلی، مرتعی، حیات وحش، اکوسیستم های آبی، منابع آب، کشاورزی و سایر منابع طبیعی بوده وگردشگری طبیعی واکوتوریسم که وابسته به این منابع هستند را تحت تاثیر قرار می دهد پیشنهاد می شود هرگونه تصمیم گیری با توجه شرایط اقلیمی و ظرفیت مناطق انجام گیرد.

کلیدواژه ها

خشکسالی، گردشگری، زاینده رود، دریاچه ارومیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.