شبیه سازی مدار روانکاری یک موتور پرخوران دریایی با استفاده از تحلیل شبکه ای جریان سیال و مقایسه آن با نتایج تست های آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی موتور های درونسوز
  • کد COI اختصاصی: ICICE07_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 443
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید برومند

کارشناس ارشد مهندسی دریا

مرتضی عنبرسوز

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک – تبدیل انرژی، گروه تحقیقات موتور، مرکز طراحی مهندسی توس دریا

مرتضی آسیابان

کارشناس مهندسی مکانیک

چکیده

با توجه به اینکه روانکاری بهینه قطعات هر موتور می تواند تاثیر بسزایی در عملکرد ایمن و طول عمر آن داشته باشد، توجه محققان بسیاری به این موضوع جلب شده است. یکی از روشهای ساده و در عین حال بسیار قدرتمند برای شبیه سازی مدار روانکاری موتور استفاده از تیوری شبکه جریان می باشد. در مقاله حاضر از این تیوری برای شبیه سازی مدار روانکاری یک موتور 6 سیلندر پرخوران دریایی بنزینی استفاده شده است. مدار روغنکاری مورد بررسی در موتور مذکور شامل یاتاقانهای ثابت و متحرک میل لنگ و نیز یاتاقانهای میل سوپاپ می باشد. اطلاعات مورد نیاز برای شبیه سازی جریان در هریک از المانهای مدار روانکاری از موتور موردنظر استخراج شده و منحنی ضریب نشتی پمپ روغن و دمای روغن در کانال اصلی روغن در دورهای مختلف با استفاده از نتایج تست های آزمایشگاهی تعیین شده است. همچنین برای تعیین نیروهای وارده بر هریک از یاتاقانها از شبیه سازی مدار قدرت در نرم افزار GT-Power استفاده شده است. با اعمال دمای روغن و نیروهای مربوطه در هر دور موتور به مدار روغنکاری ایجاد شده در نرم افزار V7 Flowmaster، جریان سیال تحلیل شده و نتایج بدست آمده برای فشار روغن در کانال اصلی روغن با نتایج تجربی مقایسه شده است. با استفاده از این تحلیل می توان دما و دبی روغن در تمامی قسمتهای مدار روانکاری و نیز حداقل ضخامت لایه روغن در یاتاقانها را به هنگام طراحی اولیه موتور محاسبه کرد.

کلیدواژه ها

مدار روانکاری، تیوری شبکه جریان، Flowmaster

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.