شبیه سازی آزمایش لوله قلمی با مدلی پویا به منظور تعمیم آن به مدل PVTi
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی نفت،گاز،پتروشیمی و HSE
- کد COI اختصاصی: OGPH01_165
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 543
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی مخازن هیدروکربوری
هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت
چکیده
تزریق گاز امتزاج پذیر با نفت به مخازن زیرزمینی نفت خام از روش های متداول ازدیاد برداشت می باشد. دو پارامتر بسیار مهم که در طراحی سیستم تزریق امتزاجی نقش به سزایی دارند عبارتند از: حداقل فشار امتزاج و حداقل غلظت امتزاج که بااستفاده از روش های آزمایشگاهی، روابط تجربی، شبیه سازی رایانه ای و حل های تحلیلی می توان این دو را محاسبه کرد. از روابط تجربی و حل های تحلیلی به علت محدود بودن به شرایط خاص خودشان کمتر مورد استفاده قرار میگیرند. نرم افزار PVTi میتواند برای محاسبه حداقل فشار امتزاجی استفاده شود اما چونکه این نرم افزار از روابط ریاضی و به طور کلی از حالتی ایتسا استفاده میکند کمتر با استقبال روبه رو میگردد. در این مقاله نشان داده شد که با شبیه سازی آزمایش لوله قلمی به صورت مدلی پویا در اکلیپس 300 چگونه میتوان معادله حالتی را انتخاب کرد که نتایج شبیه سازی آزمایش لوله قلمی در نزدیکترین حالت باشد. به این منظور در ابتدا با استفاده از معادلات حالت فشار امتزاجی تماس چندگانه بر حسب دما بدست آمد سپس با شبیه سازی آزمایش لوله قلمی به صورت یک بعدی در جهت افقی برای دماهای 180، 220 و 260 درجه فارنهایت نمودار ضریب بازیافت بر حسب فشار رسم شد. نتایج شبیه سازی آزمایش لوله قلمی در مدل پویا و حالتی ایستا نشان داد که معادله حالت ساوه- ردلیچ- کوانگ برای زمانی که خواص بحرانی جزء ₊₇ C با استفاده از رابطه Riazi-Daubert محاسبه میشود نزدیکترین معادله حالت برای تخمین حداقل فشار امتزاجی است.کلیدواژه ها
آزمایش لوله قلمی، فشار امتزاجی، معادلات حالتمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.