مقایسه آماری بین روشهای متفاوت ردهبندی اعداد فازی
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تحقیق در عملیات ایران
- کد COI اختصاصی: ICIORS02_137
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1825
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران
کارشناس رشته آمار
چکیده
مدلهای ردهبندی فراوانی تا به امروز پیشنهاد شدهاند ولی هنوز مدلی که تمام نیازهای مربوط به ردهبندی اعداد فازی را پاسخگو باشد بدست نیامده است. در بیشتر آنها روشهایی که به روشهای مقدار مرکزی مشهورند مورد توجه قرار گرفته که دلیل آن سادگی محاسبات با استفاده از این روشها میباشد. در این روشها مقادیر (y ̅،(x ̅ مورد توجهاند و تفاوت روشها در شکل بدست آوردن این مقادیر یا نوع استفاده از آنها در ردهبندی میباشد. روش ردهبندی به استفاده از شاخص مرکزی، مرکز هندسی یک عدد را پیدا میکند هر مرکز هندسی به یک مقدار x ̅ روی محور افقی و به یک مقدار y ̅ روی محور عمودی بستگی دارد. یک دستور عمل بر روی اعداد فازی میتواند تنها با استفاده از x ̅ و هم میتواند با استفاده از هر دو شاخص x ̅ و y ̅ تهیه گردد. با توجه به اینکه ردهبندی اعداد در نظریه تصمیم و همچنین در آزمون فرضهای آماری بسیار مهم و ضروری است. در این مقاله به مقایسه ردهبندی اعداد فازی با استفاده از آزمونهای آماری پرداختهایم. در مقایسه آماری به دلیل اینکه روشی برای پیدا کردن تابع توزیع مربوط به هر روش در دست نیست، در نتیجه از آزمونهای ناپارامتری یا آزاد توزیع استفاده کردیم.کلیدواژه ها
ردهبندی، اعداد فازی، آزمون فرض، کروسکال والیس، من ـ ویتنیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.