تحلیل کاربرد نانو ذرات در ازدیاد برداشت نفت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی نفت،گاز،پتروشیمی و HSE
  • کد COI اختصاصی: OGPH01_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1405
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صابر کیماز

دانشجوی کارشناس ارشد مهندسی مخازن هیدروکربوری

خلیل شهبازی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی امیدیه

سالومه طوسی بخش

کارشناس ارشد زمین شناسی نفت

چکیده

با توجه به اینکه منابع نفتی که به راحتی قابل دسترس هستند رو به کاهش بوده و از طرفی تقاضا برای نفت در حال افزایش است؛ لذا روش های پیچیده تری به منظور بهبود تکنیک های تعیین مشخصات میدان و فرآیندهایی که منجر به ازدیاد برداشت می شوند مورد نیاز است. از طرفی خواص منحصر به فرد نانوذرات، پتانسیل بسیار زیادی در برنامه های کاربردی مخازن هیدروکربنی ایجاد کرده است. با توجه به اهمیت موضوع هدف این مقاله واکاوی تحقیقات صورت گرفته در خصوص اثر پارمترهای مختلف روی حرکت و انتقال نانو ذرات و ارایه پیشنهاداتی در خصوص بهبود بازیافت نفت است. به منظور تحقق هدف پژوهش از روش کتابخانه ای استفاده شد. بررسی نتایج مطالعات پیشین نشان داد؛ تحرک نانوذرات (SiO₂، TiO₂، Al₂O₃) وابستگی شدید به بار سطحی نانوذرات و پایداری آن ها، بار سطحی محیط متخلخل و زبری آن دارد. بنابراین نانوذراتی که پایداری بیشتری در مقابل ته نشینی و رسوب دارند و بار سطحی هم علامت با محیط متخلخل دارند به راحتی می توانند حرکت کنند، در حالی که اگر علامت بار سطحی نانوذرات و محیط متخلخل مخالف هم باشد منجر به جذب قابل توجه این ذرات به سطح محیط می شود. هر چه تحرک نانوذرات حین عبور از محیط متخلخل بیشتر باشد، بازیافت نفت افزایش خواهد یافت. در نتیجه پیشنهاد می شود قبل از به کارگیری نانوذرات به هدف ازدیاد برداشت، حرکت و حفظ آن ها در را محیط متخلخل مورد ارزیابی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

تحرک نانوذرات، محیط متخلخل، مخازن هیدروکربنی، بازیافت نفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.