ارزیابی و آنالیز جنبه های ایمنی، بهداشتی و محیط زیست در تصفیه خانه پالایش گاز ایلام به روش FMEA

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی نفت،گاز،پتروشیمی و HSE
  • کد COI اختصاصی: OGPH01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 694
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی اهر

رضا حاجی محمدی

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی اهر

چکیده

زمینه و هدف: به منظور پیشگیری از وقوع حوادث بالقوه و ارتقا سطح ایمنی در صنایع مختلف، ارزیابی و مدیریت ریسک در این صنایع امری ضروری است. هدف اصلی این مطالعه تجزیه و تحلیل نقص های اجزا و ارزیابی اثرات حالات این نقص ها می باشد.روش بررسی: این پروژه از نوع کاربردی بوده و به صورت موردی در بخش تصفیه خانه پالایش گاز ایلام اجرا شده است. در این مطالعه به منظور شناسایی نقص های اجزا از روش چگونگی وقوع نقص و تجزیه و تحلیل اثرات آن استفاده گردیده است.یافته ها: تعداد نقص های شناسایی و بررسی شده با استفاده از روش چگونگی وقوع نقص و تجزیه و تحلیل اثرات آن، 42 مورد بوده است که از بین نقص های شناسایی شده برق گرفتگی حاصل از فعالیت پل رفت و برگشت API، سقوط از ارتفاع مخزن 7532، سقوط از ارتفاع مخزن 7517، سقوط از ارتفاع مخزن هوادهی SBR، سقوط از ارتفاع مخزن 7514، سقوط از ارتفاع مخزن Surge basin، سقوط از ارتفاع مخزن 7510، سقوط از ارتفاع مخزن DAF، سقوط از ارتفاع مخزن 7506 و سقوط از ارتفاع مخزن Balancing دارای بیشترین عدد اولویت ریسک و پوسجر نامطلوب کار با برد کنترل دارای کم ترین عدد اولویت ریسک بودند.نتیجه گیری: به منظور پیشگیری از وقوع حوادث بالقوه و ارتقا سطح ایمنی در محیط های صنعتی، مدیریت سیستماتیک ایمنی در این فرآیندها ضروری است. به نظر میرسد با پیاده سازی یک سیستم مستند سازی برای ثبت نواقص تجهیزات و رویدادها، می توان اطلاعات پایه مورد نیاز برای بررسی های ایمنی بعدی را به نحو مطلوبی حفظ کرده و همچنین با انجام بازسازی های پیشگیرانه احتمال وقوع نواقص و تجهیزات و پیامدهای ناشی از آن ها را به حداقل رسانید.

کلیدواژه ها

ارزیابی ریسک، متد FMEA، عدد اولویت ریسک (RPN)، پل API، مخزن SBR، مخزن Surge basin، مخزن DAF، مخزن Balancing

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.