تجزیه و تحلیل حادثه در یکی از صنایع ذوب آهن، با استفاده از تکنیک change based analysis

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی نفت،گاز،پتروشیمی و HSE
  • کد COI اختصاصی: OGPH01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 462
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی تنهازیارتی

رییس حفاظت محیط زیست- پالایشگاه ششم- شرکت مجمتمع گاز پارس جنوبی، عسلویه، ایران

فرزاد کنعانیان جو

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ایمنی صنعتی- موسسه آموزش عالی تابناک، لامرد، ایران

چکیده

امروزه، نقش و اهمیت نیروی انسانی در فرایند تولید و ارایه خدمات در جوامع بشری به عنوان مهم ترین عامل مشخص شده است با نگاهی به مراحل تمدن بشری مشخص می شود که نقش نیروی انسانی از نیروی کار ساده به سرمایه انسانی تکامل یافته است، چرا که پیشرفت تکنولوژی بدون تحولات نیروی انسانی فاقد کارایی است، در عصر حاضر دیگر تزریق منابع مالی به عنوان فاکتور اصلی توسعه به شمار نمی آید بلکه تحولات و بهره وری نیروی انسانی به رشد خود سبب ارتقای سازمان ها و به تبع آن توسعه نظام های اقتصادی در جهان می شوند، به طوری که سرمایه های انسانی میزان سرمایه های مادی را تعیین می کنند. برای تجزیه و تحلیل حادقه و دستیابی به علت یا علل آن بر اساس متد change based analysis به آنالیز و تعیین علل حادثه پرداخته می شود. در این متد می بایست به سوالات چه کسی ، چه ، کجا ، در چه هنگامی، چقدر، فاکتورهای شخصی، فاکتورهای شغلی و چرا پاسخ داده شود. بر این اساس در این تحقیق که از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد به تجزیه و تحلیل حادثه منجر به شکستن فک صورت پرداخته شده است. یافته های این مطالعه با جواب به چندین سوال در قالب چه کسی شامل فرد حادثه دیده و مسیول او همراه با جنبه های تشخیصی، چه چیزی، کجا، چه زمانی، چه مقدار، تشخیص فاکتورهای انسانی، تشخیص فاکتورهای شغلی و چرایی حادثه به تشخیص و تعیین علل حادثه از جنبه های مختلف منتهی گردید. به کمک بررسی حادثه می توان مشخص نمود که حادثه چرا و چگونه به وقوع پیوسته است و با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده در بررسی حادثه می توان از بروز اتفاقات مشابه و یا حوادث خطرناکتر پیشگیری به عمل آورد. علت اصلی بررسی حادثه پیشگیری می باشد نه یافتن مقصر و ملامت کردن افراد. اگر فرد حادثه دیده از شرح وظیفه شغلی خود به هر نحوی تخطی نمی کرد و انجام فعالیت در شب متوقف می شد و یا در صورت ناچار به انجام کار پس از فراهم نمودن تجهیزات مورد نیاز از جمله روشنایی سیار جهت دید بهتر و استفاده از زیر پایی مناسب، می توانست از بروز حادثه که منجر به شکستن فک او شده است تا حد ممکن جلوگیری نماید.

کلیدواژه ها

شکستن فک صورت- تجزیه و تحلیل حادثه- بیلت- ذوب آهن- لیبل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.