مقاوم سازی ساختمانهای قاب خمشی فولادی به کمک میراگر جاری شونده

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری توسعه پایدار در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ACUCONF01_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 477
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد شجاعی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

حیدر دشتی ناصرآبادی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

چکیده

استفاده از سیستمهای جاذب انرژی مناسب در سازههایی که اعضای آنها عملکرد مناسبی ندارند اهمیت زیادی دارد. زیرا با جذب انرژی لرزهای توسط این سیستمها اعضای سازه در حین زلزله ارتجاعی باقی میمانند. در واقع این سیستمها همانند فیوز در ساختمان عمل کرده و با قربانی کردن خود باعث عدم ایجاد خرابی در قسمتهای دیگر سازه میشوند. یکی از انواع سیستمهای اتلاف انرژی غیرفعال استفاده از میراگرهای TADAS (جاری شونده) میباشد. . این سیستم با ارایه پاسخ شکل پذیر و جذب انرژی بالا و نیز ایجاد سختی و مقاومت کافی در تغییر شکلهای بزرگ، هم در طراحی سازههای جدید و هم در بهسازی لرزهای سازههای موجود از گزینههای مطرح خواهند بود. با توجه به این که هر چند سال آییننامههای بارگذاری تغییر کرده به طور معمول سازههای موجود دیگر جوابگوی بندهای آییننامه جدید نبوده است و نیاز به مقاومسازی دارند، که ایده استفاده از یک نوع میراگر در این نوع سازهها اهمیت زیادی پیدا میکند. این نوع مستهلک کننده های انرژی زلزله در زمان وقوع زلزله های شدید با عملکرد مناسب باعث میگردد تا تاخیری در رسیدن سازه به حالت حدی بوجود آید که در بهبود عملکرد سازه بسیار تاثیر گذار میباشد. در این تحقیق از دو قاب 10 و 16طبقه قاب خمشی فولادی دو بعدی به ترتیب به عنوان یک سازه میان مرتبه و بلند مرتبه استفاده میشود. سازه ها به کمک آییننامههای قدیمی طراحی میشوند و سپس اثبات میشود که عملکرد آنها در آییننامههای جدید پاسخگو نخواهد بود. سپس قابهایی که قبلا طراحی شده است یک بار با میراگر جاری شونده مقاومسازی میشود. سپس تحلیل دینامیکی غیرخطی با سه شتابنگاشت حوزه دور و سه شتابنگاشت حوزه نزدیک بر روی تمامی سازهها صورت میگیرد و نتایج بدست آمده از این تحلیل با هم مقایسه میگردد.

کلیدواژه ها

بهسازی، طراحی بر اساس عملکرد، قاب خمشی معمولی، میراگر جاری شونده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.