تدوین معیارهای موثر در پیوستگی شبکه فضایی از طریق تقویت جریان دید وحرکت پیاده

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری توسعه پایدار در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ACUCONF01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا رزاز زاده

دانشجو کارشناسی ارشد طراحی شهری، گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی

مریم استادی

عضو هییت علمی گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی

فاطمه محمدنیای قرایی

عضو هییت علمی گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

طراحی خیابان ها و مکان های عمومی شهرها، به عنوان عناصر معماری و فضای زندگی ساکنین،متناسب با قابلیت های ادراکی انسان از وظایف طراحان شهری است؛که از ویژگی های مهم آن،پیوستگی و توالی آنهاست. در این میان برنامه ریزی و طراحی فضاهای اختصاصی جهت عبور عابر پیاده،به خاطر توجه بیشتر به بعد انسان،به عنوان عنصر اصلی حیات بخش شهرها ضروری می باشد. توجه و تاکید شهرسازی مدرن به حرکت سواره و غفلت از ایجاد و ساماندهی پیاده راه ها،عاملی در کاهش روابط اجتماعی و ارزش های فرهنگی،کیفیت بصری و تنزل قابلیت های محیط شهری به حساب می آید. در عصر حاضر،بر اثر توسعه ی مداوم اما پراکنده و بی سازمان شهرها،الگوی شبکه فضایی شهر دگرگون گشته،و به دنبال آن سازه های ارتباطی و زنجیره ی زندگی در شهرها از هم گسیخته شده است. هدف اصلی پژوهش تدوین معیارهای موثر در پیوستگی شبکه فضایی از طریق تقویت جریان دید و حرکت عابر پیاده می باشد. جهت جمع آوری اطلاعات از روش های کتابخانه ای استفاده شده است. یافته های تحقیق حاکی از آن است که اجزای شکل شهر بخشی از یک فرآیند است که از حرکت قدم به قدم و متناوب ناظر به هم متصل می شود و انسجام عناصرشهر برای خوشایند ناظر یا پیاده در حال حرکت صورت می گیرد. در نتیجه پیوستگی عناصر شهر به منظور ایجاد پیوستگی در دید و حرکت پیاده مهم می باشد؛و معیارهای موثر در این زمینه شامل وجود نشانه های مطلوب،پیچیدگی بصری،وحدت بصری،تداوم زمان،هدایت دید،کامل بودن شبکه،اتصال،راحتی،ایمنی، امنیت و همه شمولی فضا می باشد.

کلیدواژه ها

شبکه ی فضایی، پیوستگی، جریان دید، جریان حرکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.