مقایسه الگوریتم های مثلثاتی و چبیشف و لژاندر در حذف پژواک صوتی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی مهندسی برق،علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: ECICONFE01_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 527
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا نظام دوست

کارشناسی ارشد برق از دانشگاه صنعتی شاهرود

امیدرضا معروضی

استاد دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

حضور عناصر مداری غیرخطی روی عملکرد حذف کننده پژواک صوتی رایج اثر می گذارد و روی کیفیت مخابرات صوتی اثر منفی دارد. برای حل این مشکل، حذف کننده ھای پژواک صوتی غیرخطی به کار گرفته می شوند، که از مدلسازی مسیرھای غیرخطی و بھبود صوت به دست می آیند. در این مقاله کلاس جدیدی از الگوریتم ھای وفقی غیرخطی بر پایه فیلتر ھای وفقی پیوند تابعی برای مدل ھای غیرخطی کانال صوتی معرفی می گردد. با توجه به معماری انعطاف پذیر، این الگوریتم ھا یک راه حل موثر برای مدل کردن غیرخطی ھای اثرگذار بر روی سیگنال صوت ھستند. توابع ریاضی چبیشف و مثلثاتی به منظور بسط دادن ورودی استفاده می شوند. جداسازی بین اجزای خطی و غیرخطی در فیلترھای وفقی پیوند تابعی مجزا و اشتراکی منجر به دو فیلتر وفقی مختلف می شود. نوع خطی با ھدف تخمین پاسخ ضربه صوت و نوع غیرخطی تنھا وظیفه آن مدل سازی غیرخطی ھا است و در مقابل درجات مختلف غیرخطی مقاوم است. با این روش عملکرد ھمگرایی به صورت چشم گیری بھبود می یابد. مدل اشتراکی با جلوگیری از نویزھای گرادیانی غیرخطی، زمانی که سیستم خطی است، در ھر در حالت پژواک خطی و غیرخطی دارای عملکردخوبی در میزان حذف پژواک است. بنابراین معماری ھایی مبتنی بر این پایه راه حلی موثری برای مدل سازی کانال صوتی در نظر گرفته می شوند. نتایج به دست آمده در این مقاله نشان می دھد الگوریتم ھای وفقی بر پایه پیوند تابعی چبیشف دارای سرعت بالایی بوده و بار محاسباتی ساده ای دارد و الگوریتم ھای وفقی بر پایه پیوند تابعی مثلثاتی دارای عملکرد خوبی است و برای حذف پژواک غیرخطی از ھر دو الگوریتم می توان استفاده کرد وتا 50dB پژواک را اصلاح می کنند.

کلیدواژه ها

پژواک صوتی غیرخطی، حذف کننده، فیلتر وفقی، پیوند تابعی چبیشف، پیوند تابعی لژاندر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.