مروری بر امحاء و ساماندهی ظروف سموم کشاورزی و ارتقا دانش کشاورزان با هدف حفاظت منابع آب و خاک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هشتمین سمینار ملی شیمی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NSCEI08_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا بیرگانی

گروه محیط زیست،واحد اهواز،دانشگاه آزاد اسلامی،اهواز،ایران.

ژاله کریمی نژاد

گروه محیط زیست،واحد اهواز،دانشگاه آزاد اسلامی،اهواز،ایران.

سیما سبزعلیپور

گروه محیط زیست، واحد اهواز ، دانشگاه آزاد اسلامی،اهواز، ایران

چکیده

استفاده از انواع سموم کشاورزی به عنوان یک راهکار ساده پیش پا افتاده و قابل اجرا برای کنترل عوامل زیان رسان مزرعه تقزیبا توسط تمام کشاورزان انجام می گردد .اما در 50 سال گذشته انسان اکوسیستم ها را سریع تر از ادوار گذشته تغییر داده است .از آنجا که ظروف سم پسماند ویژه هستند باید مدیریت آنها به گونه ای خاص انجام شود ، به منظور صیانت از منابع آب و خاک لازم است مدیریت آن با وضعیت معیشتی کشاورزان ،اقتصاد کشاورزی هر منطقه ،سطح دانش ،مهارت ، آگاهی و توانمدی های کشاورزان انجام گردد . در حال حاضر کشاورزان ظروف سم را در حاشیه مزارع یا کنار منابع آب و انهار رها می نمایند که لازم است برای مدیریت آنچاره اندیشی شود . بر اساس نتایج یک تحقیق در همین زمینه در کشور عمان کشاورزانی که در قالب انجمن های محیط زیستی خطرات سموم و ظروف آن ها را فراگرفته اند ، از رهاسازی آن ها در طبیعت اجتناب نموده و آن را مدیریت می نمایند . اما کارگران همین مزارع مدیریت ظروف سم را انجام نمی دهند که این امر لزوم آموزش کارگران را علاوه بر کشاورزان واضح می نماید . بنابر این به نظر می رسد با راهکار های ویژه ای ازجمله ارتقاء فرهنگ و دانش کشاورزان و کارگران مزارع در زمینه خطرات سموم و ظروف آن ها ، تشکیل اتحادیه و انجمن در این زمینه، بازیافت ظروف سموم و استفاده مجدد، تحویل به کوره های ویژه سوزاندن پسماندهایخطرناک و ... می توان این ظروف را مدیریت نمود .بدیهی است در مناطقی که کانون تنوع زیستی به شمار می آیند پرداختن به این مقوله در اولویت می باشد

کلیدواژه ها

امحاء- ظروف-سموم-کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.