اندازه گیری الکتروشیمیایی همزمان پاراتیون و فنیتروتیون با استفاده از الکترود کربن شیشه ای اصلاح شده با اکسید گرافن احیا شده

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 489

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NSCEI08_111

تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1396

چکیده مقاله:

در این کار، رفتار الکتروشیمیایی دو آفت کش محتوی گروه عاملی نیترو شامل فنیتروتیون و پاراتیون با استفاده از ولتامتری چرخهای بر روی الکترود کربن شیش های و همچنین با استفاده از کولومتری جریان کنترل شده مورد بررسی قرار گرفت. بررسی ها نشان داد که گروه نیترو در دو ترکیب مورد مطالعه میتواند از طریق یک احیا الکتروشیمیایی 4 الکترونی/ 4 پروتونی به گروه ان-هیدروکسی مربوطه Ar-NHOH تبدیل شود. اما پیک های کاتدی برای احیا گروه نیتروی این دو ترکیب ArNO2 با هم همپوشانی دارند و بنابراین اندازه گیری همزمان این دو آفتکش با استفاده از این پیک احیایی امکانپذیر نیست. از طرف دیگر، احیا الکتروشیمیایی فنیتروتیون و پاراتیون یک زوج ردوکس برگشت پذیر A-NHOH-ArNO ایجاد میکند که با داشتن E1/2 متفاوت برای این دو ترکیب میتواند برای اندازه گیری همزمان آنها با استفاده از ولتامتری پالس تفاضلی استفاده شود. در مرحله بعد برای اندازه گیری همزمان این دو ترکیب، پارامترهای تجربی مانند بزرگی پتانسیل احیایی، زمان اعمال این پتانسیل pHمحلول و بزرگی پالس پتانسیل در ولتامتری پالس تفاضلی یررسی و بهینه شدند. برای به دست آوردن حد تشخیص و حساسیت بهتر، سطح الکترود کربن شیش های با استفاده از اکسید گرافن اصلاح شد و سپس بر روی سطح به صورت الکتروشیمیایی احیا گردید. میکروسکوپ الکترونی روبشیSEM و ولتامتری پالس تفاضلیDPV برای بررسی ساختار و عملکرد الکترود اصلاح شده مورد استفاده قرار گرفتند. تحت شرایط بهینه، یک پاسخ الکتروشیمیایی خطی در گستره70.0 تا 0.1 میکرومولار و حد تشخیص 0.05 میکرومولار برای فنیتروتیون و پاراتیون به دست آمد. در نهایت، کاربرد عملی الکترود اصلاح شده با اندازه گیری این دو ترکیب در نمونه های آب رودخانه نشان داده شد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

حمید صالح زاده

دانشکده شیمی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

محمدحسین مشهدی زاده

دانشکده شیمی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران