پلی استایرن سولفونات/ 1-دودسیل- 3-متیل ایمیدازولیوم به عنوان یک جاذب به منظوراندازه گیری مقادیر ناچیز نیتریت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هشتمین سمینار ملی شیمی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NSCEI08_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 571
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب اله اسکندری

دانشکده علوم پایه، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

محمد فومن اجیرلو

دانشکده علوم، دانشگاه پیام نور مرکز اردبیل، اردبیل

چکیده

یک جاذب جدید به صورت در محل با مخلوط کردن یک محلول پلی استایرن سولفونات با 1-دودسیل- 3-متیل ایمیدازولیوم کلرید تهیه شد. این جاذب به منظور تغلیظ-اندازه گیری اسپکتروفتومتری نیتریت به کار گرفته شد. در این تحقیق، نیتریت به منظور دیازوتیزه کردن سولفانیل آمید به کار گرفته شد، در ادامه این کاتیون دیازونیوم با 1-نفتول کوپل شد تا یک رنگ آزوی استخراج پذیر ایجاد شود. اثرات پارامترهای مختلف بررسی شدند و شرایط بهینه شد. قانون بیر در محدوده 0.5 تا 120.0 نانوگرم در میلی لیتر نیتریت صادق بود. همچنین، حد تشخیص اندازه گیری نیتریت به مقدار 0.31 نانوگرم در میلی لیتر به دست آمد. اثر گونه های مختلف بر روی اندازه گیری نیتریت مورد مطالعه قرار گرفت. مزاحمت جدی بر روی اندازه گیری نیتریت مشاهده نشد. این روش با موفقیت به منظور اندازه گیری نیتریت در نمونه های آبی مختلف به کار گرفته شد.

کلیدواژه ها

پلی استایرن سولفونات، 1-دودسیل- 3-متیل ایمیدازولیوم کلرید، استخراج فاز جامد، نیتریت، اسپکتروفتومتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.